Iz Formule 1 u Ladu Nivu (VIDEO)

Foto: Getty Images / Red Bull Content Pool

Zvezde Formul 1, vozači Red Bula Danijel Rikardo i Maks Ferstapen našli su se pred interesantnim izazovom tokom vikenda u Azerbejdžanu.

Australijanac i Holanđanin, koji konkurišu za najviši plasman u „najbržem cirkusu“ na svetu, zamenili su svoje ultrabrze bolide volanom Lade Nive 4×4.

Danas poznata pod nazivom Lada 4×4, ovaj na našim prostorima legendarni terenac se proizvodi više od 40 godina i izgleda skoro identično kao prvi primerak koji se pojavio.

Nekoliko dana pre nego što su palili gume svojih moćnih bolida na ulicama Bakua, Rikardo i Ferstapen su se borili sa nepristupačnim terenom Gobustan rezervana koji se nalazi pod UNESCO zaštitom.

„Bilo je mnogo zabavno. Bilo je mnogo stena, ali je bio odličan dan. Fascinantno je da tako blizu mora postoji ovakva vrsta pejzaža. Predivno je. Dobro smo se zabavili. Lokalci odlično poznaju teren, ali na njihovu žalost mi smo bili brži“, rekao je Ferstapen.

Zašto su Rikardo i Ferstapen vozili Ladu? Osim što je savršena za nepristupačne planinske predele bivšeg SSSR, sada je pod „kapom“ francuskog Renaulta koji snabdeva Red Bul motorima za trke F1.

„Srećom, Lada je funkcionisala kao pravi dragulj. Bilo je nezgodnih trenutaka, ali sam imao poverenja u Maksa da može da se izvuče. U stvari, drago mi je što sam bio uz njega, a ne sa lokalcima. Na neki način su izgubili“, dodao je Rikardo.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Скочи на траку са алаткама