Izložba fotografija i promocija monografije Darka Dozeta

Izložba fotografija i promocija monografije „20 godina u jednoj sekundi“ Darka Dozeta biće otvorena u 19 sati u KIC-u „Budo Tomović“.

Izložba je organizovana povodom 20 godina profesionalnog rada poznatog novosadskog fotografa, u okviru saradnje KIC-a „Budo Tomović“ sa Kulturnim centrom Novog Sada.

Monografiju čini 250 Dozetovih fotografija.

„Monografiju čini 250 Dozetovih fotografija“

„Svaka fotografija ima svoju poruku, svoj osoben i individualan izraz, ali nam prikazuje segmente autorovog života u proteklih 20 godina. Zbog velike stilske pristupačnosti njegovih fotografija, ova knjiga predstavlja zahvalno ‘štivo’ za sve ljubitelje i poštovaoce ove grane umjetnosti“, kaže istoričarka umjetnosti Snježana Orlović.

Darko Dozet je rođen 1976. u Novom Sadu gdje je završio Srednju grafičku školu, smjer fotografija, nakon koje se 1996. godine zaposlio u novosadskom dnevnom listu „Dnevnik“. Od 1998. do 2007. godine fotoreporter je Novinske agencije „Tanjug“, a od 2007. godine fotoreporter je Kompanije „Novosti“.

Sarađivao je sa najuglednijim svjetskim novinskim agencijama: Rojters, Asošijeted pres, Evropskom pres foto agencijom, a fotografije su mu objavljivali gotovo svi svjetski listovi i magazini.

Njegove fotografije ilustrovale su više od hiljadu naslovnih strana najznačajnijih medija, prvenstveno „Večernjih Novosti“.

U dosadašnjem radu okušao se u svim granama novinske fotografije.

Od 1998. godine član je Udruženja novinara Srbije, a od 2017. godine član je njegove Uprave.

Samostalne izložbe imao je u više od 50 gradova Srbije i inostranstva, a dobitnik je niza priznanja za rad i stvaralaštvo na polju fotografije.

rtcg.me

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Скочи на траку са алаткама