Izložba Maje Šofranac

U Centru savremene umjetnosti Crne Gore, u Dvorcu Petrovića sjutra od 20 sati biće otvorena izložba radova Maje Šofranac pod nazivom „Imuno-sistem“.

Umjetnica će se predstaviti crtežima, instalacijama i video radovima nastalim 2017/18. godine.

Maja Šofranac je rođena 1981. u Podgorici. Završila je osnovne i magistarske studije slikarstva na Fakultetu likovnih umjetnosti na Cetinju. Trenutno je studentkinja doktorskih studija na FLU Beograd.

„Izložbom „Imuno – sistem“ Maja Šofranac preispituje dehumanizaciju savremenog društva, uz promišljanje o simbiozi između čovjeka i tehnoloških naprava. Insistirajući na buđenju individualnosti, koju sagledava kao jedini imunološki sistem neophodan u borbi protiv mehanizovane stvarnosti, ističe dualnost čovjeka kao fizičkog i duhovnog bića, dajući prednost njegovoj spiritualnosti.

Na taj način umjetnica predstavlja snažno sučeljavanje između težnje ka savršenstvu modernog doba oslikanog u robotizovanim tijelima i čovjeka otuđenog, nesigurnog, potisnute spontanosti i emocija”, zapisala je, između ostalog, istoričarka umjetnosti Maja Dedić o stvaralaštvu umjetnice.

Izložba u Dvorcu Petrovića se može pogledati do 20. marta.

rtcg.me

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Скочи на траку са алаткама