Izložba Milutina Obradovića

Izložba slika pod nazivom „Običan malecki san“, akademskog slikara Milutina Obradovića iz Bijelog Polja, biće otvorena u modernoj galeriji Podgorice.

Organizator izložbe je JU Muzeji i galerije Podgorice. Svečano otvaranje izložbe biće u ponedeljak, 13. novembra u 20 časova.

U ime domaćina-organizatora prisutnim će se obratiti direktor ustanove Galeriji i muzeji Podgorice Sead Đokaj dok će izložbu proglasiti otvorenom glumica Dubravka Drakić.

Glumci CNP-a, Dušan Kovačević i Vule Marković, a po tekstu autora izložbe Milutina Obradovića izvešće performans koji nosi naziv „Dodir i Nemir“, uz pratnju hora kojim će dirigovati mr Miona Cvijović.

Izložba „Običan malecki san“ trajaće od 13. do 29. novembra Milutin Obradović je rođen 1979. godine u Bijelom Polju. 2002 godine je diplomirao na FLU-slikarstvo.

Tema na njegovim slikama je portret konja koju on lirično i likovno majstorski prenosi u najčistija emotivana stanja gde dominira originalna igra bogatog kolorita i simbola.

Milorad Stanoje Sirajski je rekao o slikarstvu Obradovića: „To je kao da udješ u svet sam sebi dovoljan i sam sebi stvaran. Svet koji ništi estetsku distancu izmedju onog ko vidi i onog kog zna. Očigledno je, Obradoviću, da ovo imaš s rodjenjem i slikarstvo donosiš maestralno i eruptivno.“

rtcg.me

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Скочи на траку са алаткама