Japanci se spremaju za rat!

Japan je u subotu razmjestio svoj protivraketni sitem Patriot nakon najave Sjeverne Koreje o planu lansiranja raketa u pravcu američke teritorije Guama u Pacifiku.

Kako prenosi japanska javna televizija NHK, ministarstvo obrane počelo je u subotu da raspoređuje američki protivraketni sistem Patriot Advanced Capability 3 (PAC-3) u Šimani, Hirošimi i Kočiju, na zapadu zemlje.

Nakon objave Pjongjanga, ti bi se lokaliteti mogli naći na putanji sjevernokorejskih raketa.

Japanska vlada rekla je ranije kako namjerava da sruši sjevernokorejske rakete koje bi eventualno zaprijetile japanskoj teritoriji.

Agencija Kjodo, navodeći zvaničnike japanskog ministarstva obrane, objavila je da će se tokom jutra završiti s raspoređivanjem pritivraketnog sistema na zapadu Japana.

Sjeverna Koreja objavila je u srijedu da “pažljivo razmatra” plan o raketnom napadu u blizini američke pacifičke teritorije Guam, samo nekoliko sati nakon što je predsjednik Donald Tramp obećao Pjongjangu “vatru i bijes” ako nastavi da prijeti Sjedinjenim Državama. Kasnije je dodala da će planovi o tome biti razrađeni do polovine avgusta.

Po izjavama predstavnika za medije japanske vlade, Tokio “nikada neće tolerisati” provokacije Sjeverne Koreje, a japanske oružane snage preduzeće potrebne mjere.

cdm.me

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Скочи на траку са алаткама