Kad ne pitaš šta košta…

Casa Casuarina – vila koju je Đani Versaće kupio 1992. godine, i danas spada u najskuplje vile na svetu.

Nalazi se na Floridi, a opremljena je potpuno u stilu ovog modnog dizajnera koji je voleo jarke boje, animal print, zlatne detalje…

Kuća je sagrađena 1930. godine, Versaće je platio 2,9 miliona dolara, ali je u renoviranje i opremanje uložio još 33 miliona dolara!

Dodao je vrt i bazen ukrašen mozaik, oivičen pravim zlatom. Od jedne sobe je napravio kapelu, a celokupni dekor je sam dizajnirao, u nekoliko različitih stilova: barok, mediteranski i njegov lični – ekstravagantni.

Vila od 2.136 kvadrata, poseduje 10 soba, 11 spavaćih, statuu iz 16. veka donetu iz Firence. Kupatilo je od mermera, a koštalo je 10.000 dolara.

„Ovde mogu ja da budem ja, opušteno. Znate, u Milanu se stalno negde trči i juri. Majami je ‘kul'“, rekao je za Versaće za svoje carstvo.

Pre nekoliko godina se šuškalo da su vilu kupili Bekamovi, ali su oni objasnili da se radi o traču.

Ako niste znali, kuća je popularna ne samo zbog toga što je u njenim odajama živeo i stvarao veliki modni umetnik, već zato što je na pragu zdanja ubijen 15. jula 1997. godine.

Danas je to hotel, „butki hotel“, koji je kompanija „VM South Beach LLC“, otkupila od Donatele Versaće za 41 milion dolara.

mondo

You must be logged in to post a comment Login

Скочи на траку са алаткама