Kad Porsche odluči da dizajnira jahtu / FOTO

Foto: Dynamiq

Iako je decenijama bio poznat isključivo po sportskim automobilima, Porsche je poslednjih decenija počeo da proizvodi i SUV modele, sportske limuzine, pa čak i jedan karavan. Sada se oprobao i u dizajniranju luksuzne jahte.

Čak i za one koje automobili ne interesuju previše, ime „Porsche“ ima težinu. Jednostavno, brendovi poput ovog prevazilaze okvire industrije kojoj pripadaju.

Zato i ne čudi što je proizvođač jahti iz Monaka, kompanija Dynamiq, odlučila da svoj novi model napravi u saradnji sa Porscheom.

Foto: Dynamiq
Foto: Dynamiq

Jahtu Dynamiq GTT 115 Hybrid dizajnirao je Studio F. A. Porsche, odnosno dizajnersko odeljenje proizvođača iz Štutgarta, a u planu je ograničena serija od svega 7 plovila, što donosi dodatnu ekskluzivnost.

Trup broda izrađen je od aluminijuma, a jahta ima atraktivan i moderan dizajn.

Foto: Dynamiq
Foto: Dynamiq

Za pogon su zadužena dva Manova V12 motora, ukupne snage 1.650 ks (1.213 kW), a u rezervoare staje 24.000 litara goriva. GTT 115 može da razvije brzinu od 21 čvora, ili 39 km/h, i da pređe 3.400 nautičkih milja (oko 6.300 km) sa punim rezervoarom.

Oznaku “Hybrid” u imenu, ova jahta ima zbog mogućnosti da se kreće i uz pomoć elektromotora, ali samo brzinama do 6 čvorova, ili 11 km/h.

Foto: Dynamiq
Foto: Dynamiq

Osnovna cena je 12,5 miliona evra, ali uz brojne doplatne opcije, može da košta i nekoliko miliona više.

Jedna od takvih opcija direktno je inspirisana Porscheom, a reč je o ozvučenju dizajniranom po ugledu na izduvne cevi Porschea 911 GT3, koje košta 3.000 evra.

Foto: Dynamiq
Foto: Dynamiq

.

Foto: Dynamiq
Foto: Dynamiq

.

Foto: Dynamiq
Foto: Dynamiq

.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Скочи на траку са алаткама