Kafić inspirisan Putinom ima toalet-papir s Obaminim likom

Nedavno otvoreni Predsednički kafe spolja se ne razlikuje mnogo od drugih mesta u Krasnojarsku u kojima možete prezalogajiti ili popiti piće.

Ali, uprkos tome što se nalazi na 4.000 kilometara od Moskve, ovaj neobični ugostiteljski objekat ne krije svoju odanost Vladimiru Putinu.

Njegovu unutrašnjost krase brojne fotografije ruskg predsednika – crno-bele, u boji, amaterske, profesionalne, fotografije iz detinjstva i skorije prošlosti… Putin kao školarac, Putin sa svojom suprugom, Putin s novorođenom ćerkom, Putin koji trenira džudo, Putin s čeličnim pogledom KGB agenta, Putin u inspekciji podmornice.

Ako ste ikada želeli da se fotografišete s Putinom, kafić ima rešenje i za to – fotografija u prirodnoj veličini strpljivo čeka na vaš zagrljaj ili rukovanje.

“Kada sam se okupio sa svojim partnerima da bisnmo osnovali novi kafe, ideja je bila da to bude nešto posebno, što će privlačiti posetioce i garantovati uspeh”, kaže Dmitrij Ždanov, 26-godišnji preduzetnik i suvlasnik kafea.

“A onda nam je sinulo: U Rusiji još ne postoje kafić ili restoran koji su u potpunosti posvećeni Putinu, najpopularnijem ruskom političaru!”, dodaje Ždanov.

Pravo iznenađenje goste čeka tek kada uđu u toilet – na zidovima se nalaze grafiti s likovima američkog predsednika Baraka Obame i njegovih nemačkih i britanskih saveznika, a mnoge će obradovati činjenica da mogu da obrišu zadnjicu toalet-papirom s Obaminim likom. Na otiračima su štampane američke zastave.

“Što se tiče odnosa prema političarima sa Zapada, potpuno sam neutralan. Ovo je samo biznis, ništa lično. Ljudi na kafić reaguju onako kako misle da bi trebalo, a mi im za to pružamo priliku. Ali, u suštini, sve ovo vidimo isključivo kao zabavu”, zaključio je Ždanov

You must be logged in to post a comment Login

Скочи на траку са алаткама