Kako aktivirati metabolizam za dobar dan?

Foto: Thinkstock / ilustracija

Od onoga trenutka kada u prvim jutarnjim satima otvorite oči, malim koracima možete da počnete da sagorevate kalorije.

Kako piše „Run Healthy Lifestyle“, sagorevanje kalorija ne znači da treba da gladujete ili odlažete obroke, već da menjate jutarnju rutinu, kako biste gubili kilograme.

Navodimo pet saveta, koji će u početku biti obaveza, a kasnije navika.

Trčite

Potrebno je istaći da se ne zahteva preveliki napor, niti višesatno vežbanje. Dovoljno je da počnete da trčite u okruženju, ili vežbate na opremi koju imate kod kuće. Ova navika u jutarnjim satima pomaže da ubrate metabolizam.

Intenzivirajte trening

Pojedine studije su pokazale da je dovoljno vežbati samo dva i po minuta, ali visokim intenzitetom, čime se sagoreva više od 200 kalorija.

Vežbe za mišiće

Najbolji način da se potroše kalorije tokom celog dana je da se ubrza metabolizam u ranim jutarnjim satima, tako što ćete raditi neke vežbe za mišiće. To možete da ostvarite malim težinama, podižući tegove ili druge rekvizite dok gledate jutarnji program, i uključite nekoliko sklekova ili čučnjeva.

Doručkujte

Ne odlažite doručak! Doručak je najvažniji obrok za vaš metabolizam, i to je razlog zašto nikada ne treba ga preskočite. Prva stvar koju treba da uradite ujutro jeste da jedete, a zatim će vaše telo biti spremno da sagoreva kalorije.

Ne zaboravite grickalice

Ako ne verujete da možete da jedete i izgubite težinu – niste u pravu. Trebalo bi samo da obratite pažnju na ono što jedete. Da bi metabolizam funkcioniosao, grickalice treba da budu bogate antioksidansima i proteinima.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Скочи на траку са алаткама