Kako će izgledati nova Honda Civic?

Honda u Ženevu stiže sa prototipom sledeće generacije modela Civic sa 5 vrata.

Novi Civic hečbek proizvodiće se u Velikoj Britaniji, a u prodajne salone u Evropi stići će početkom 2017. Na sajmu automobila u Ženevi 2016. Honda će predstaviti pretprodukcijsku verziju ovog modela.

Sudeći na osnovu prve fotografije, koja otkriva kako će izgledati zadnji deo automobila, novi Civic imaće sportskiji dizajn od aktuelnog modela. Na to ukazuju centralno postavljeni masivni dvostruki kružni izduv, proširenja iznad točkova, zadnji spojler i branik. Iako će produkcijska verzija sigurno biti ublažena, treba očekivati da novi Civic zadrži sportski duh kojim zrači prototip.

Preliminarne informacije govore da će Civic hečbek za evropsko tržište između ostalog biti pogonjen novim, trocilindarskim 1.0 turbo benzince, sa oko 125 ks i 200 Nm. U ponudi će se naći i snažniji 1.5 turbo motor koji se ugrađuje u aktuelni američki Civic.

Pored prototipa novog Civica sa 5 vrata, Honda u Ženevi izlaže i Jazz Keenlight koncept, koji pokazuje mogućnosti modifikacije ovog malog automobila, dok će evropsku premijeru imati modela Clarity Fuel Cell, sa pogonom na vodonične gorivne ćelije.

b92

You must be logged in to post a comment Login

Скочи на траку са алаткама