Kako da ojačate imunitet za 10 sekundi

Foto: Mondo/ Stefan Stojanović

Lični trener i šampionka u surfovanju, Australijka Sali Ficgibons ima savet kako da ojačate imunitet za deset sekundi.

  Ona često deli savete o tome kako ostati u formi ili kako postići svoje fitnes ciljeve, a profesionalna surferka je sada otkrila i kako održava jakim imuni sistemda bi izbegla grip, virus i slično.

Govoreći za australijski portal Body and Soul, Ficgibonsova kaže da jačanje imunitet uopšte nije teško – zparavo, jednostavno je kao tuširanje.

„Istuširajte se toplom vodom, a onda poslednjih 30 sekundi pustite hladnu vodu. Na početku ćete možda izdržati samo desetak sekundi, ali ćete vremenom postati tolerantniji na to i navićićete se“.

Profesionalna surferka naglašava da je jednako važno unositi nutrijente.

„Ako unosite smeće u svoje telo, zauzvrat ćete se osećati kao smeće“, tvrdi ona.

„Ja se trudim da unosim raznovrsno voće i povrće, kako bi telo dobilo različite nutrijente i vitamine iz tih namirnica“, kaže ova sportistkinja i lični trener.

Izgradnja imuniteta i otpornosti na prehlade i viruse dolazi iznutra, smatra Ficgibonsova i dodaje da pokušava da izbaci iz ishrane obrađene namirnice koliko god je to moguće.

Kada je reč o održavanju opšteg zdravlja, Ficgibonsova smatra i da je pozitivno razmišljanje važno u tome. Ona dodaje da se zato uvek trudi da uživa u momentu i da se kloni svih negativnosti.

„Trudim se da se ‘dobro slažem’ sa sadašnjošću, da budem zaista prisutna tu gde se nalazim i da budem smirena u svakom trenuku, kao i da ne brinem zbog stvari koje moram da uradim“.

mondo.mehttp://mondo.me

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Скочи на траку са алаткама