Kako se, zapravo, jede suši

Možda niste ljubitelj ove hrane, ali nije loše da znate kako se jede suši, možda ćete se naći u (ne)prilici.

Zaboravite na štapiće kada jedete suši i navalite rukama!

Prvo operite ruke, naravno, i slobodno umočite rolnicu, na primer, u soja sos, držeći je prstima. Možda niste znali, ali soja sos se ne sipa u pirinač već se u to umaču suši zalogaji.

Takođe, nemojte da grizete već pojedite sve u jednom zalogaju, i ne stidite se da suši prvo spustite na malo ispležen jezik pre nego što ga stavite u usta – u Japanu baš tako jedu.

Inače, suši izvorno potiče iz južne Kine, važi za veoma zdravu hranu, mada je nastao kao svojevrsna brza hrana za duge kockarske noći. Muškarci bi provodili sate kockajući se, i naravno da ne bi ostali gladni, konzumirali bi suši.

Maderni suši, dakle od hladnog kuvanog pirična začinjenog sirćetom da se oblikuje u komade veličine zalogaja i na vrhu sa sirovim ili kuvanom ribom ili oblikovanom u rolne sa ribama, jajetom ili povrćem počeo je da se konzumira kao takav u XVI veku.

Inače, ako niste znali, u Japanu, ali i u nekim drugim delovima sveta,suši se poslužuje i na golom ženskom telu. To, naravno, mnogo košta, ali je i mnogo zabavno, kažu oni koji su probali.

U Londonu čak postoji i ketering služba koja će vam na kućna vrata poslati „goli suši“!

Mada, neke „domaćice“ i same tako „kuvaju“, kao na primer Samanta u seriji „Seks i grad“. Pogledajte video:

Izvor: YouTube

izvor: mondo

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Скочи на траку са алаткама