Kinezima od Mercedesa još jedan produženi automobil

Foto: CarNewsChina

Nemački proizvođač ponudiće kupcima u Kini produženu verziju SUV modela GLC, uz doplatu od 1.900 evra.

Kupci iz najmnogoljudnije zemlje na svetu izuzetno cene modele premijum proizvođača sa velikim razmakom između prednjih i zadnjih točkova, zbog dodatnog prostora u putničkoj kabini. Auto-kompanije koji se bore za primat na najvećem tržištu putničkih automobila na svetu često im izlaze u susret.

Mercedes, koji u Kini već prodaje produženu C u E klasu, sada je produžio i SUV model GLC.

Foto: Autohome
Foto: Autohome
BMW udovoljio Kinezima: Serija 5 produžena za 13 cm

Automobil je dobio oznaku Mercedes GLC-L i ima veće međuosovinsko rastojanje za 10 cm od standardne verzije, a kupci će ovaj model plaćati 15.000 juana (oko 1.900 evra) više od regularnog GLC-a.

Dužina modela Mercedes GLC-L iznosi 4.765 mm, širina 1.898 mm, a visina 1.648 mm, dok je međuosovinsko rastojanje 2.973 mm. Na kineskom tržištu glavni rival će mu biti – takođe produženi – Audi Q5 L.

Foto: CarNewsChina
Foto: CarNewsChina

Motorizacija je ostala nepormenjena, pa će kupci moći da biraju između tri 2.0 litarska benzinca (sa 184, 211 i 245 ks). Motori su upareni sa devetostepenim automatikom, a snaga se prenosi na sva 4 točka pomoću 4MATIC sistema.

Mercedes GLC-L izrađivaće se u pogonu zajedničke kinesko-nemačke kompanije u kojoj se već proizvode Mercedesovi modeli GLA, C klasa L i E klasa L.

b92.rs

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Скочи на траку са алаткама