Ko će biti domaćin najvećeg Mundijala do sada?

Foto: Mondo/Goran Sivački

Dan pred početak ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva – odluka o domaćinu Mundijala 2026. godine.

Sledi nam mjesec dana „fudbalske groznice“ u Rusiji, posle četiri godine i Svjetsko prvenstvo u Kataru (ukoliko ne bude oduzeto domaćinstvo u poslednji čas), a ko će biti organizator najvećeg Mundijala do sada – 2026. godine?

Na FIFA kongresu u Moskvi, dan pred početak Mundijala, biće odlučen sledeći domaćin pošto će Savezi glasati između dvije opcije:

Kanade, Meksika i Sjedinjenih Država sa jedne strane i Maroka sa druge strane.

Kako prenose strani mediji, Maroko, koji do sada nije organizovao Svjetska prvenstva, ima podršku većine afričkih zemalja, ali i pojedinih evropskih poput Rusije, Francuske i Luksemburga, kao i narednog domaćina Katara. U medijima se pojavila informacija i da je Srbija podržala Maroko, ali je to FSS demantovao.

Sa druge strane, kandidaturu severnoameričkih zemalja podržale su, očekivano, zemlje Južne Amerike, Saudijska Arabija, Liberija, Zimbabve…

Vidjećemo da li će prvi Mundijal sa 48 učesnika biti organizovan tako na čitavom jednom kontinentu i – prvi put – u tri zemlje, ili će drugi put Afrika biti domaćin Svjetskog prvenstva. Prethodni put to je bilo 2010. u Južnoafričkoj Republici.

Meksiko je samostalno bio domaćin SP 1970. i 1986, a SAD 1994. godine.

mondo.mehttp://mondo.me

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Скочи на траку са алаткама