Komšije prodale 5 miliona automobila za manje od 15 god

Dacia Lodgy Stepway

Dacia je kupcima širom sveta isporučila 5.000.000 vozila otkako je 2004. predstavljen prvi savremeni model te kompanije.

Rumunski proizvođač, koji je u vlasništvu francuske kompanije Renault, ušao je u novu eru 2004, kada je debitovao Logan prve generacije.

Od tada, na svake 2 godine, na tržištu se pojavljivala po jedna nova Dacia – 2006. to je bio Logan karavan (MCV), 2008. Sandero, 2010. SUV Duster, dok su 2012. premijeru imala dva modela, Lodgy i Dokker.

U međuvremenu, Dacia je izbacila no ve generacije modela Logan, Sandero i Duster, ali i specijalne verzije nekoliko svojih vozila sa oznakom Stepway. Upravo će na ovogodišnjem sajmu automobila u Ženevi biti predstavljena posebna serija Stepway modela.

Dacia Stepway Limited Edition serija
Dacia Stepway Limited Edition serija

Dacia je pre ovog jubileja proslavila još jedan – polovinom februara prodala je svoje milionito vozilo na francuskom tržištu.

Rumunski proizvođač bio je u 2017. godini 5. najprodavaniji auto-brend u Francuskoj, a ako se posmatra samo prodaja privatnih automobila, Dacia je 2017. završila na 3. mestu u toj zemlji.

Najtraženiji model bio je Sandero, sa 51.982 prodata primerka.

Dacia je tokom protekle godine širom sveta isporučila oko 655.000 automobila, uz rast prodaje od 12% na godišnjem nivou.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Скочи на траку са алаткама