Kotoranin sa ocem planirao da bježi u SAD?

Izvor:MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac

Kotoranin Arsenije Stanović (22), osumnjičen za ubistvo Ukrajinke Anastazije Lašmanove (30), uhapšen je u noći između subote i nedjelje u Tirani. Određeno mu je tužilačko zadržavanje do 72 sata.

Albanski policajci lisice na ruke stavili su mu nakon što su im kolege iz Crne Gore javile gdje se krije, rečeno je “Vijestima” nezvanično iz vrha Uprave policije.

Isti izvor objasnio je da su ovdašnji inspektori Kotoranina locirali nedavno, ali i da su “imali saznanja da njegov otac Zoran pokušava da mu pomogne u bjekstvu do Sjedinjenih Američkih Država”, pišu „Vijesti“

Zoran Stanović, suspendovani šef ispostave Granične policije Aerodroma Tivat, upravljao je automobilom kosovskih registarskih oznaka kada su ih u Tirani zaustavili albanski inspektori i uhapsili njegovog sina.

On nije uhapšen, a nejasno je da li će odgovarati, jer je po Zakonu o unutrašnjim poslovima bio obavezan da pomogne kolegama.

Iz Uprave policije juče su zvanično saopštili detalje o hapšenju Kotoranina.

Branio se ćutanjem

Osumnjičeni Stanović se pred višim državnim tužiocem Željkom Tomkovićem branio ćutanjem. To je za “Vijesti” kazao njegov advokat Zoran Piperović dodajući da je Stanović saslušan po krivičnoj prijavi OB Kotor kojom mu se stavlja na teret teško ubistvo na svirep i podmukao način i iz koristoljublja. “Po kazivanju majke oštećene, koja nikad nije bila u Crnoj Gori, iz stana nedostaje sat i zbog toga se mom klijentu stavlja na teret ubistvo iz koristoljublja. Vidjećemo da li će tužilac na osnovu stanja i dokaza u spisima predmeta da prihvati ovu kvalifikaciju krivične prijave”, kazao je Piperović. Na pitanje da li je planirao bjekstvo sa ocem, advokat je odgovorio da nema takvih saznanja.

Za bivšim vaterpolistom policija je tragala od 13. maja. Dva dana prije toga beživotno tijelo Lašmanove pronađeno je u stanu u kotorskom naselju Dobrota. Tada je policija došla do operativnih saznanja da je Stanović ubio svoju bivšu djevojku.

“Policijsko-tužilačke aktivnosti, sprovedene od dana izvršenja teškog ubistva, kao i materijalni dokazi koji su izvedeni, ukazuju na sumnju da je A. S. 11. 05. 2018. došao u stan koji je A. L. iznajmljivala u mjestu Dobrota u Kotoru, nakon čega ju je tog dana u jutarnjim časovima na svirep način lišio života, zadajući joj oštrim predmetom više ubodnih rana u predjelu glave i tijela, kao i jak udarac mehaničkim oruđem u predjelu potiljačnog dijela glave. Nakon što je, kako se sumnja, izvršio krivično djelo, A. S. se udaljio sa lica mjesta”, saopšteno je iz policije ranije. Nekoliko dana nakon ubistva Lašmanove otac osumnjičenog smijenjen je sa funkcije koju je godinama obavljao.

Šest dana nakon ubistva, stariji Stanović saslušan je u policiji, ali je pred kolegama tvrdio da ne zna gdje mu se nalazi sin i da sa njim nije komunicirao od 11. maja uveče.

Sagovornik iz policije, kako pišu „Vijesti“, tvrdi da je njihov doskorašnji kolega sve vrijeme krio svog sina, pomažući mu da pobjegne inspektorima.

Par dana nakon ubistva, on se navodno krio nadomak Podgorice, odakle je i prebačen preko granice.

Mondo.me

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Скочи на траку са алаткама