Kraljevski Audi A8 sa 6 vrata FOTO

Osim serijskih modela, proizvođači premijum automobila neretko izrađuju specijalne primerke po narudžbini kako bi izašli u susret uglednim VIP klijentima. Audi nam predstavlja jedinstveni, dodatno produženi A8 L sa šest vrata, tri reda sedišta i superluksuznom kabinom.

Ovaj unikatni automobil, koji može da konkuriše Mercedes-Maybachu Pullman, baziran je na standardnom Audiju A8 L. Serijska verzija dodatno je produžena kako bi se dobio prostor za još dva luksuzna sedišta i po jedna vrata sa svake strane, tako da ukupna dužina automobila iznosi čak 6,36 m, dok je međuosovinsko rastojanje 4,22 m a masa praznog vozila 2.418 kg.

U Audiju kažu da je modifikacija izvedena sa posebnom pažnjom kako bi krajnji proizvod zadovoljio sve potrebe naručioca, pa je rad na transformaciji modela A8 L trajao skoro godinu dana. Konačan rezultat je vozilo sa šest odvojenih sedišta i tri para vrata koje vidite na fotografijama.

Za razliku od nekih sličnih superluksuznih limuzina, gde su zadnje dve klupe okrenute jedna ka drugoj, u ovom Audiju sva sedišta orijentisana su u smeru kretanja. Dodatni središnji konstruktivni elementi napravljeni su od aluminijuma, putnička kabina odvojena je od prtljažnika dvostrukom pregradom a iznad svakog od tri reda sedišta ugrađen je po jedan krovn prozor.

Unutrašnjost je presvučena posebnom Valcona kožom, a svi putnici u drugom i trećem redu imaju pogodnost električnog podešavanja svog sedišta.

Sedišta su razdvojena centralnom konzolom u kojoj su smešteni ekran multimedijalnog sistema, komande klima uređaja, mali hladnjak…

Ispod haube nalazi se šestocilindarski 3.0 litarski turbo benzinac sa 310 ks (228 kW) i 440 Nm, a snaga se prenosi na sva 4 točka putem quattro sistema i osmobrzinskog automatskog tiptronic menjača. Specijalni Audi A8 L od 0 do 100 km/h stiže za 7,1 s, što je odličan rezultat za jedan ovako veliki i težak automobil, dok je maksimalna brzina elektronski ograničena na 250 km/h.

Ako se pitate kome je namenjen ovaj unikatni Audi, od nemačkog proizvođača nećete dobiti odgovor. Međutim, automobilski sajt Autofil.no u januaru je otkrio da je vozilo naručila norveška kraljevska porodica povodom 25 godina vladavine kralja Haralda.

b92

You must be logged in to post a comment Login

Скочи на траку са алаткама