Krivična prijava protiv načelnika i službenice Uprave za nekretnine Ulcinj

Službenici Uprave policije podnijeli su danas državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Ulcinju krivičnu prijavu protiv načelnika Područne jedinice Ulcinj Uprave za nekretnine Đ.Ć. (59), i službenice Uprave za nekretnine B.M. (63) zbog sumnje da su zloupotrebili službeni položaj.

“U postupku do podnošenja krivične prijave prikupljene su činjenice koje ukazuju na sumnju da su Đ.Ć. i B.M. protivpravnim iskorišćavanjem svojih službenih položaja i datih ovlašćenja i prekoračenjem granica ovlašćenja nanijeli štetu i povrijedili pravo drugoga na način što su, u svojstvu načelnika i službenice Uprave za nekretnine – PJ Ulcinj, protivno načelima pravovremenosti i savjesnosti, u katarskom operatu rješenja i zahtjeva prvo sproveli upis prava nepokretnosti na osnovu akata koja su donesena kasnije umjesto onih koja su bila donijeta ranije”, saopšteno je iz UP.

Advertisment

  • Advertisment

“Sumnja se da je načelnik Đ.Ć. potpisao akte za upis a da je službenica B.M. vršila obradu navedenog predmeta o promjeni vlasništva na nepokretnosti u Ulcinju, površine 290 m2, a koji se odnosi na prenos prava svojine na ovoj nepokretnosti sa bivšeg vlasnika M.R. iz Ulcinja na novog vlasnika F.E, iako su bili dužni da pravo svojine prenesu na savjesnog kupca i stvarnog nosioca prava svojine S.K. budući da je S.K. 13 dana prije F.E. predao Upravi za nekretnine – PJ Ulcinj zahtjev za upis prava svojine na navedenoj nepokretnosti. Đ.Ć. i B.M. su time, kako se sumnja, stvarnom nosiocu prava i savjesnom kupcu nepokretnosti S.K. nanijeli štetu u iznosu od 100.000 eura, koliko iznosi cijena koju je on platio prodavcu M.R. za kupovinu pomenute nepokretnosti”, stoji u saopštenju.

Krivična prijava protiv osumnjičenih je, shodno konsultacijama sa nadležnim tužiocem, tom tužiocu podnijeta u redovnom postupku.

cdm

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Скочи на траку са алаткама