KURIR NA PREMIJERI VOLVOA S90 U LJUBLJANI: Švedska ofanziva u premijum segmentu!

Misija „Volvoa“ je da do 2020. godine postane najprogresivniji automobilski brend. U toj misiji vozila moraju da budu što manje komplikovana za upotrebu, a na prvom mestu ostaju sigurnost, napredak u kvalitetu i posvećenost životnoj sredini!

Kao deo ofanzivnog plana švedski proizvođač iz Geteborga predstavio je novu luksuznu poslovnu limuzinu S90 na regionalnoj premijeri u Ljubljani, kojoj je prisustvovala u ekipa Kurira. U Galeriji glavnog grada Slovenije parkiran je ekskluzivni model, koji ima nameru da se uhvati u koštac sa najluksuznijim brendovima.

Novi S90 naslednik je modela S80. Prvi utisak sa statične prezentacije ističe vrhunski savremeni dizajn, odličnu završnu obradu i kvalitet enterijera. Ono što je za „Volvo“ uvek bilo karakteristično ugrađeno je u ovaj najsavremeniji švedski model. Reč je pre svega o naprednoj bezbednosnoj aktivnoj i pasivnoj opremi, vrhunskom multimedijalnom sistemu. Jasno je da luksuzom imaju nameru da udare na nemačko sveto trojstvo – „Mercedes“, BMW i „Audi“.

Podsetimo, ofanziva „Volvoa“ počela je 2010. godine kada je fabrika prešla u ruke kineskog giganta „Džili“. Prošla, 2015. godina bila je rekordna za fabriku sa 500.000 prodatih vozila i 600 miliona evra profita, dok je dugoročni cilj projektovan za 2018. godinu, kada se očekuje prodaja 800.000 automobila.

Pogonske jedinice čine 2,0-litarski motori različitog tipa i snage. Osnovni model pokreće D4 turbo-dizel ima 190 KS, a tu je i snažnija D5 jedinica sa 225 konjskih snaga. Gamu benzinaca čine tri motora sa natpunjenjem – T5 turbo sa 245 KS, T6AWD sa turbo i mehaničkim kompresorom sa čak 320 KS, dostupan samo na određenim tržištima. Tu je i T8 AWD plag-in hibrid,  koji je zapravo T6 sa dodatnim elektromotorom, koji ima čak 407 konjskih snaga!

Očekuje se da će na tržištu Srbije biti najzanimljivji dizel D4, a pomenuti osnovni S90 D4 koštaće oko 48.000 evra. U Srbiji će moći da se naruči od juna, a prve isporuke se očekuju u septembru.

kurir

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Скочи на траку са алаткама