Majkl Džordan doveo u Šarlot legendu Lejkersa

Foto: Getty images

Vlasnik Šarlot Hornetsa Majkl Džordan predstavio je kao novog direktora tima generalnog menadžera Miča Kapčaka.

Kapčak ima više od 30 godina menadžerskog iskustva u NBA ligi, 17 godina je bio GM, a najveći deo karijere je proveo u Los Anđeles Lejkersima.

Menadžerski „znat“ je pekao pored Džerija Vesta i Bila Šermana (prvi čovek koji je osvajao NBA titule kao igrač, trener i direktor) od 1986, a GM Lejkersa je postao 2000.

Tokom njegove ere u Stejpls centru, Lejkersi su osvojili četiri NBA titule, šest puta Zapad, te ostvarili učinak 747-607 (55%) u regularnom delu sezone i 111-66 (63%) u plej-ofu.

„U svakoj ulozi tokom svoje karijere u NBA Mič je dovodio svoj tim do najvišeg nivoa uspeha. On je dokazani pobednik. Verujemo da smo doveli pravog čoveka na ovo mesto, koji će izgraditi pobedničku kulturu i doneti uspeh našoj organizaciji, navijačima, gradu Šarlotu“, rekao je Džordan.

Ukupno je tokom karijere bio deo deset šampionskih timova, tri kao igrač (jedna sa Vašingotnom, dve sa Lejkersima), a sedam kao deo menadžmenta Lejkersa.

Kao GM Lejkersa je donosio svakodnevne odluke od ličnih, preko pregovora za ugovore, „seleri kep“ strategije, skautinga koledž i međunarodnih igrača.

Kao igrač je u NBA stigao sa univerziteta Severna Karolina, bio je 13. pik na draftu 1976. od strane Vašington Bulitsa, a igrao je na pozicijama krilnog centra i centra.

b92.rs

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Скочи на траку са алаткама