Mandić u pritvoru

Podgoričanin Aleksandar Mandić (18) za kojeg se osnovano sumnja da je u subotu brutalno pretukao maloljetnog L. J. (17) zbog pretpostavljene seksualne orijentacije saslušan je juče kod sudije za istrage Osnovnog suda Miladina Pejovića koji mu je odredio pritvor do 30 dana, saznaje Pobjeda.

Policija je po nalogu tužioca odmah uhapsila Mandića, dok je za druga dva mladića koji su sa njim bili za vrijeme napada utvrđeno da nijesu počinili krivično djelo. Policija će, ipak, protiv jednog od njih D. Ć. (18) podnijeti prekršajnu prijavu zbog prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru.

Brojne nevladine organizacije oštro su osudile ovaj napad, a juče se oglasilo i Ministarstvo za ljudska i manjinska prava. Iz ovog resora saopšteno je da je seksualna orijentacija lično svojstvo čovjeka, ali i da je crnogorsko zakonodavstvo potpuno jasno kada je riječ o zaštiti ljudskih prava i sloboda po bilo kom osnovu. Zadovoljni su, kako dodaju, zbog pravovremene reakcije nadležnih organa u ovom slučaju koji su otkrili i procesuirali počinioce.

analitika.me

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Скочи на траку са алаткама