Mašina za kraj svijeta

Predstavljamo vam vjerovatno najbezbjedniji automobil koji se trenutno može naći u prodaji.

Ako vam je potreban blindirani automobil iz bilo kojeg razloga, a pritom nijeste skloni štednji, onda je ovo automobil za vas! Knight XV je mašina ručno rađena u Torontu. Cijeli proces trajao je 4 hiljade sati. Na prvi pogled djeluje zastrašujuće, zato što zaista i jeste. Opremljen je tako da 6 putnika, koliko staje u njega, mogu preživjeti i balistički raketni napad. Da ne dođe do kontakta sa ljudskim mesom postarali bi se ojačani čelik, fiberglas. I gume su posebno pravljene da izdrže svaki izazov. Stakla su, naravno, neprobojna i debela su 64 milimetra. Sve je rađeno na šasiji modela Ford 550 i cijeli proizvod teži oko 6 tona.

Dok su stvari povezane sa ratnim stanjem spolja, iznutra je potpuno drugačija priča. XV je opremljen za uživanje. Tu je konzola za igrice, integrisani tablet, televizor, frižider, pa čak i sef ako kome zatreba. Naravno, kamere, senzori, GPS i ostali sistemi za lakšu vožnju takođe dolaze u paketu. Zadnja sjedišta su okrenuta jedna prema drugima, pa se može steći utisak kao da se vozite u limuzini. Definitivno je ovaj automobil vrijedan pažnje. A, kupac može biti bilo ko, jer je ovaj konkretni model na prodaju i to po cijeni od oko pola miliona eura.

Za toliko težine potreban je i jak motor, pa XV ima 6.8-litarski benzinski. Cijelu priču pokrenuo je Viliam Maizlin, 2008., kao stručnjak za bojna vozila. U prodaju će svega 100 komada.

cdm

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Скочи на траку са алаткама