MASOVNA TUČA đaka u Spužu, roditelj tužio školu!

Otac 15-godišnjeg dječaka prijavio Prosvjetnoj inspekciji upravu OŠ u Spužu zbog zataškavanja tuče i nemara.

Predrag Dragojević, otac 15-godišnjeg V.D, podnio je Prosvjetnoj inspekciji prijavu protiv Osnovne škole “Njegoš” u Spužu, jer su, kako tvrdi za Dan, pokušali da zataškaju tuču sedam učenika osmog i devetog razreda u kojoj je njegov sin zadobio teže povrede a uprkos tome ostao bez adekvatne medicnske pomoći.

On je podgoričkom dnevniku ispričao da je njegov sin dva sata bio u nesvijesti, nakon što je pretučen u ponedjeljak 26. septembra oko 9 sati. Dragojević tvrdi da uprava i nastavnici nisu pozvali Hitnu pomoć niti prijavili tuču.

On je za Dan rekao i da ga niko iz škole nije obavijestio o tuči i da je od mlađeg sina saznao da je povrijeđen nakon čega je saposla u Nikšiću morao da dođe u Spuž.

Dragojević je rekao da su nalazi pokazali posledice tuče u kojoj je šest dječaka iz drugog odjeljenja napalo njegovog sina. On kaže da je pitao u upravi škole zašto nisu reagovali, spriječili tuču ili pozvali Hitnu pomoć na šta je, kako tvrdi za Dan, od pomoćnika direktora Milorada Pavićevića dobio odgovor da to “njih ne interesuje”.

Povrijeđenog sina Dragojević je odveo u Dom zdravlja u Danilovgradu odakle su ga uputili u Urgentni centar KBC-a u Podgorici.

Prema riječima Dragojevića u Urgentno centru utvrđeno je da petnaestogodišnjak ima posjekotine i masnice po glavi i tijelu.

Pomoćnik direktora OŠ “Njegoš” potvrdio je za Dan da je u ponedjeljak u tuči povrijeđen njihov učenik V.D. i objasnio da se tuča u kojoj je učestvovalo desetak đakanije desila u krugu škole već u dvorištu preko puta.

On je naglasio da su predstavnici škole uradili sve što zakon nalaže u ovakvim slučajevima I da su odmah obavijestili roditelje, ali I policiju I Hitnu pomoć.

Znali smo da će doći do tuče jer su je đaci zakazali putem društvene mreže. Za vrijeme velikog odmora u ponedjeljak u dvorištu škole bila su naša četiri nastavnika, pa sus e đaci potukli van škole. Čim smo saznali da su se potukli, profesori I zaposleni u školi pošli su da smire učenike i da ih razdvoje. Nažalost, V.D. je već zadobio povrede i odmah smog a odvojili i smjestili u kancelariju direktora. Istog momenta kada smo vidjeli da je naš učenik povrijeđen pozvali smoroditelje . Njegov otac je došao nakon izvjesnog vremena I oveo ga u bolnicu”, ispričao je Pavićević podgoričkom listu.

mondo

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Скочи на траку са алаткама