Megan Markl otkriva svoj lek za sve: Nigde ne idem bez OVOG prirodnog preparata

Glumica Megan Markl, koja je u poslednje vreme pod lupom javnosti zbog veridbe s princom Harijem, ni na jedno putovanje ne ide bez svoga, kako ga zove, “leka za sve”. Buduća princeza veruje jedino ulju čajevca i jednu bočicu uvek ima sa sobom.

– Možda nije najglamuroznija stvar na svetu, ali ako se posečete, ubode vas komarac ili bilo šta slično, to je moj univerzalni tretman – rekla je Megan za Allure.

Ali što čini ulje čajevca tako posebnim?

Naučnici veruju da izvanredna svojstva ulja čajevca potiču iz 100 različitih ‘lekovitih’ hemijskih sastojaka.

Istraživači u bolnici Royal Prince Alfred u Sidneju u Australiji upoređivali su učinke gela na bazi vode koji sadrži 5 posto ulja čajevca s losionom koji pruža istu koncentraciju benzoil peroksida (standardni sastojak u lečenju akni). Klinička procena i prijavljivanje nuspojava pokazali su da ulje čajevca nije tako brzo delovalo kao benzoil peroksid, ali je jednako uspešno smanjilo broj mitesera i akni nakon tri meseca. Međutim, istraživanje je pokazalo da ulje čajevca daleko bolje podnosi koža lica.

Oralna higijena

Istraživači Instituta u Cirihu dokazali su da je ulje čajevca visoko aktivno protiv oralnih bakterija koje mogu dovesti do propadanja zuba i stanja kao što su gingivitis, ulkus usta i loš zadah. Laboratorijska ispitivanja sprovedena na volonterima potvrđuju ta otkrića.

Bakterijske infekcije

Dokazi upućuju na to da ulje čajevca može lečiti bakterijske infekcije otporne na antibiotike kao što je superbakterija MRSA bolje nego antiseptički preparati za kožu. Zbog višestruke otpornosti na konvencionalne antibiotike, MRSA se često može razviti u ozbiljne rane, uzrokujući probleme s procesom ozdravljenja i, u najgorim slučajevima, trovanje krvi, gangrenu, pa čak i smrt.

Istraživači na Institutu zapadne Australije otkrili su da je svaki MRSA koji su testirali ubila 0,5-postotna količina ulja čajevca.

– Ulje čajevca bilo je sigurnije i učinkovitije u slučajevima gde su konvencionalni, otrovniji, antimikrobni tretmani zakazali – kaže mikrobiolog Džils Elsom.

story.rs

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Скочи на траку са алаткама