Mektić: Grupe mladića iz Srbije stigle u RS, bilo sukoba

Banjaluka — U Prnjavoru su se sukobili meštani i grupa mladića iz Beograda, za koje se sumnja da su stigli u RS da bi izazvali nerede na lokalnim izborima u BiH u nedelju.

To je izjavio ministar bezbednosti BiH Dragan Mektić.

On je kazao da je veća grupa osoba iz Beograda stigla u Prnjavor u četiri vozila, da su se „veoma neobično ponašanja, nabildovani i istetovirani“, što, kako je istakao, nije ostalo nezapaženo u malom gradu u kojem se svi poznaju.

Po njegovim rečima, gradom se proširila priča da su oni tokom dana napali neke od meštana, posle čega se ispred hotela „Siti“, u kojem su smešteni, počela okupljati veći broj građana, zahtevajući da napuste grad, jer se sumnja da su došli zbog sutrašnjih lokalnih izbora i izazivanja incidenata u Prnjavoru.

Tada je i došlo do fizičkog obračuna, posle čega se grupa, za koje se tvrdi da je jedna navijačka grupa iz Beograda, povukla u hotel.

Noćas su oko hotela raspoređene jake policijske snage.

„Moram da kažem da je policija vrlo traljavo, gotovo nikako intervenisala, dva sata nisu hteli da dođu na lice mesta, iako sam i ja intervenisao“, rekao je Mektić za BN televiziju.

Ministar bezbednosti BiH, koji je i sam stanovnik Prnjavora, ocenio je da policija ispituje osobe koje su u taj grad stigle iz Beograda, ali da „nije stekao utisak da je policija zainteresovana da rasvetli ovu situaciju“.

On je još kazao da su članovi te grupe naveli da su u Prnjavor stigli na poziv jednog lokalnog biznismena, dodavši da je potom jedan od njih rekao da su „pročitali u oglasu da se na dan izbora za brojanje glasova plaća dnevnica od 30 evra“.

Mektić je rekao da su i u Tesliću primećene slične grupe mladića iz Srbije.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Скочи на траку са алаткама