Mercedes po ugledu na BMW: U planu ekološki podbrend?

Kompanija iz Štutgarta razmatra mogućnost lansiranja posebne familije vozila sa alternativnim, ekološki prihvatljivim pogonskim sistemima, poput BMW-ove „i“ serije, nagovestio je jedan od čelnika Mercedesa.

U razgovoru za Autocar, šef Mercedesovog marketniga, Ola Kalenius, kazao je da je to primamljiva ideja, ali da njegova kompanija najpre treba da proširi ponudu Plug-in hibridnih modela. Nakon toga, Mercedes bi trebalo da se fokusira na podbrend sličan onome koji razvija suparnički BMW.

BMW je pre nekoliko godina pokrenuo novu familiju modela, koji koriste ili hibridne ili čisto električne pogonske sisteme, tako da su sada na tržištu dostupni sportski Plug-in hibrid BMW i8, i električni model BMW i3.

Mercedes B klase Electric Drive
Mercedes B klase Electric Drive

Što se Mercedesa tiče, ova kompanija planira će do kraja 2016. u ponudi imati tri električna modela – B klasu Electric Drive (automobil koji su za osvojeno prvenstvo Engleske dobili fudbaleri Lestera kao poklon od vlasnika kluba), kao i dva modela marke Smart na struju.

Za 2017. u planu je još jedan model sa alternativnim pogonskim sistemom, GLC F-Cell na vodonik, a Kalenius je najavio da će do kraja te godine Mercedes u prodaji imati čak 10 Plug-in hibrida.

b92

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Скочи на траку са алаткама