Mercedes u Ženevi okriva novu sportsku limuzinu (FOTO)

Mercedes AMG GT Concept iz 2017.

Nemački proizvođač predstaviće na ženevskom auto-salonu produkcijsku verziju prošlogodišnjeg koncepta AMG GT.

Novi model, za koji se trenutno koristi nezvanična oznaka GT4, očekuje se još od sajma u Ženevi 2017, na kome je prikazana njegova konceptna verzija.

Vizuelno, prošlogodišnji koncept u sebi kombinuje siluetu kupe limuzine, sa prednjim delom koji podseća na supersportski dvosed AMG GT R.

Slično je i sa zadnjim delom vozila i ultratankim stop svetlima. Pored masivnog difuzora, zadnjim delom karoserije dominira velika, centralno postavljena trapezoidna cev izduvnog sistema, koja automobilu daje dodatni sportski karakter.

Pretprodukcijski Mercedes AMG GT4 tokom završnih testiranja
Pretprodukcijski Mercedes AMG GT4 tokom završnih testiranja

Očekuje se da će Mercedes mnoga dizajnerska rešenja sa konceptnog automobila preneti na serijsku verziju, a kako bi sprečio da se novi AMG model preklopi sa nedavno predstavljenom trećom generacijom kupe limuzine CLS, nemački proizvođač je najavio da ne planira CLS 63 AMG varijantu.

Tako će se u vrhu ponude novog Mercedesa CLS nalaziti verzija CLS 53, koja je predstavljena u januaru sa 3.0 litarskim bi-turbo motorom sa 6 cilindara i blagim hibridnim pogonom.

Kada je reč o motorizaciji Mercedesa AMG GT4, ovaj model trebalo bi da dobije 4.0 V8 agregat. Specifikacije su za sada tajna, ali poznato je da isti motor u Mercedesu E 63 razvija 571 ks (420 kW) i 750 Nm, odnosno 612 ks (450 kW) i 850 Nm u snažnijem E 63 S.

Mercedes je uz najavu premijere modela AMG GT4 saopštio da ovaj automobil trenutno testira na raznim putevima širom sveta, pod različitim vremenskim i klimatskim uslovima a objavio je i nekoliko „tizer“ fotografija jednog od maskiranih pretprodukcijskih test vozila.

.b92.rs

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Скочи на траку са алаткама