Milan Knežević izašao iz zatvora

(Foto: rtcg.me)

Jedan od lidera Demokratskog fronta (DF), Milan Knežević, od danas je na slobodi, nakon 88 dana provedenih u zatvoru, saopšteno je iz te političke partije.

„Danas je poslije tri mjeseca, tačnije 88 dana, nepravedno provedenih u zatvoru, Milan Knežević, predsjednik DNP-a i član predsjedništva DF-a na slobodi! On je osuđen na kaznu zatvora iz čisto političkih razloga, zbog navodnog krivičnog djela ‘napad na službeno lice’, a tokom nezakonitog i neustavnog razbijanja višenedeljnih mirnih protesta DF-a, koji su organizovani sa samo jednim zahtjevom, da se izbore uslovi za održavanje fer i demokratskih izbora“, saopšteno je iz DF-a.

Navode da „aktuelna vlast, mediji bliski njoj, ali i mediji bliski američkoj ambasadi, neke NVO i djelovi opozicije, od tada, pa i sada, kada je već Milan Knežević izdržao nepravednu i od strane režima politički motivisanu zatvorsku kaznu, uporno pokušavaju da sakriju notornu činjenicu da je on bio politički zatvorenik“.

„Danas je nakon izlaska Milana Kneževića iz zatvora održana sjednica Predsjedništva DF-a na kojoj je razmatrana aktuelna politička situacija u Crnoj Gori. Predsjednik DNP-a i član predsjedništva DF-a Milan Knežević javnosti će se obratiti tokom zasjedanja Skupštine koje počinje 18. juna 2018, a na kojem će učestvovati poslanici DF-a u punom kapacitetu“, navodi se u saopštenju.

rtcg.me

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Скочи на траку са алаткама