Modna pravila na koja možete da zaboravite u 2016.

Pravila postoje da se ruše. Modni svet je tokom godina uspeo da sakupi popriličan broj pravila kojih bi trebalo da se pridržavamo, ali je napokon došlo vreme da se odreknemo onih najistrajnijih i dozvolimo sebi da pronađemo sopstveni stil bez poprekih pogleda modnih puritanaca.

Horizontalne linije će vas učiniti širim

Mnogi misle da će ih odevni predmeti sa horizontalnim linijama učiniti širim, i to je zaista slučaj ako je ceo vaš autfit takav ili su odevni komadi isuviše usko pripijeni uz telo, ali sumnjamo da je iko ikada uisprobao takvu kombinacju. Zaboravite na ovo pravilo i slobodno obucite neku modernu majicu ili džemper sa horizontalnim linijama – sve dok je ostatak vaše odeće pošteđen istih.

Crna i braon boja se ne mešaju

Iako mnogi smatraju crnu „neutralnom“ bojom koja se odlično slaže sa svim ostalim bojama, modna pravila su uvek tvrdila suprotno. Međutim, stvari se polako menjaju i sada možete da nosite i kombinujete boje onako kako želite, pogotovo ako vas je ovo pravilo sprečavalo da nosite svoje dve omiljene boje zajedno – crnu i braon.

Ne mešajte zlato i srebro

Ako dizajneri nemaju nikakav problem da prave nakit sa srebrnim i zlatnim elementima, zašto bi bio problem da te dve boje ukombinujemo u autfit? Pritom, ako pogledamo svetske zvezde, ne može, a da nam ne promakne da su kombinacije zlata i srebra trenutno jako popularne.

Na ova modna pravila možete da zaboravite

Na ova modna pravila možete da zaboravite, Foto: Profimedia.rs

Nikada ne nosite teksas na teksas

Ovo pravilo se danas krši širom sveta i to sa dobrim razlogom – teksas nikada nije bio popularniji. Za najefektniji izgled koristite odevne komade teksasa različitih boja, nijansi i teksture, a najbolje bi bilo da se držite tamnijih boja.

Cipele uvek moraju da se slažu sa torbom

Mnogi slepo prate ovo pravilo, ali polako dolaze novi trendovi i pravila. Ako je ceo vaš autfit u crnoj boji, izaberite šarenu i upečatljivu torbu. Možete da na sebi imate i do tri boje i da pritom izgledate dobro. Što je vaš izgled prostiji, imate više mogućnosti da se igrate sa bojom cipela i torbe. Braon nijanse odlično se slažu sa narandžastom, žuta sa maslinasto zelenom bojom, tako da je napokon došlo vreme da više eksperimentišete i pronađete sopstveni stil.

b92

You must be logged in to post a comment Login

Скочи на траку са алаткама