Mojkovac postao jedna od tvrdih uporišnih tačaka moderne Crne Gore

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je čestitku povodom 13. avgusta-Dana Opštine Mojkovac predsjednicima Opštine i Skupštine Ranku Mišniću i Dragomiru Mrdaku, odbornicima Skupštine Opštine, svim
građanima Mojkovca i učesnicima svečane sjednice.

“Istorija Mojkovca, kao neodvojivi dio slavne crnogorske istorije, koji je nekada predstavljao trgovačko i rudarsko čvorište ovog dijela Balkana, ovjekovječena je veličanstvenom žrtvom Mojkovačke bitke, simbolom vjekovne crnogorske borbe za slobodu, koja je svoj puni smisao i izraz dobila obnavljanjem države mirnim putem prije dvanaest godina”, navosi Đukanović u čestitki.

Naglašava da je u tim procesima Mojkovac postao jedna od tvrdih uporišnih tačaka moderne Crne Gore, najmlađe članice NATO alijanse, i zemlje kandidata na pragu Evropske unije, važnog faktora regionalne stabilnosti.

“Evidentan napredak koji je vaša opština ostvarila poslednjih godina istovremeno je i prepoznatljiv pokazatelj ispravnosti kursa naše državne politike. Siguran sam da će i u novoj fazi u kojoj ćemo se fokusirati na dinamičniji ekonomski i institucionalni razvoj radi dostizanja evropskog kvaliteta života za naše građane, Mojkovac sa svojim prirodnim potencijalima i sa svojim ljudima, imati posebno zapaženo mjesto i ulogu u svim vašim progresivnim nastojanjima možete računati na punu podršku sa nivoa Države”, ističe se u čestitci Đukanovića.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Скочи на траку са алаткама