Morali smo bolje, ali ekipa je na pravom putu

Foto: Anadolija

Selektor Crne Gore Ljubiša Tumbaković je istakao da je ekipa morala bolje da odigra kvalifikacije, ali da je svakako na pravom putu.

„Slijedi temeljna analiza onoga što je urađena u prethodne dvije godine, nijesam zadovoljan, ova ekipa može bolje, jedna veća grupa ima lijepu perspektivu i bio bi daleko bolji utisak da smo u ove dvije utakmice bolje prošli, pa makar se i ne kvalifikovali. Morali smo bolje, ali svakako mislim da smo na doborom putu, samo treba vjerovati u sebe, treba biti hrabriji, odlučniji“, rekao je Tumbaković.

Selektor je rekao da su u neuigranost i neiskustvo koštali „sokole“ poraza u Varšavi.

„Bila je to luda utakmica, u pojedinim momentima bio je to lijep meč, jeste da smo malo rezervisano krenuli, pa je izgledalo jednog momenta da će to ode u drugom pravcu. Međutim, to drugo poluvrijeme smo odigrali kako smo se dogovorili i onako kako bi to trebalo da izgleda kad bi se ova ekipa uigravala i došla na svoje. Malo neuigranost, malo neiskustvo, definitvno mala jedna dekoncentracija pojedinaca je odvela u poraz“, rekao je Tumbaković.

Marko Janković je žalio za bodom…

„Večeras je bilo puno uspona i padova, počeli smo jako loše, oni su iz dva šuta dali dva gola. U drugom dijelu smo krenuli odlučnije i to je dalo rezultata. Ostaje žal za bodom, kao da je ušla panika kod nas, ali kad se podvuče crta treba da budemo zadovoljni, niko nas nije nadigrao u ovom ciklusu. Pred nama je blistva budućnost“, kazao je vezista „sokola“.

Fatos Bećiraj je ocijenio da je ekipa unaprijedila igru u ovim kvalifikacijama…

„Čestitam mocim na uspješnim kvalifikacijama, vidio se napredak u igri, ovo je nova ekipa koja ima budućnost. Šteta što večeras nijesmo osvojili bod. Prvi put je ovaj tim zaigra zajedno i to se vidjelo. Ostaje da se okrenemo narednim kvalifikacijama…“, rekao je Bećiraj.

rtcg.me

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Скочи на траку са алаткама