MUP: Ime promjenila 222 građanina

U prvih sedam mjeseci ove godine lično ime promijenila su 222 crnogorska građanina, od čega, podaci su Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP), 183 punoljetna i 39 maloljetnih osoba što je otprilike na prošlogodišnjem nivou.

Od 1. januara do 4. avgusta ove godine u Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) došla su čak 222 građanina sa zahtjevom za promjenu ličnog imena. Od toga broja 183 zahtjeva za promjene ličnog imena su se odnosila na punoljetne osobe, dok je lično ime promijenilo i 39 djece.

Prema evidenciji Ministarstva unutrašnjih poslova, u prošloj godini izvršeno je ukupno 529 promjena ličnog imena od čega se 451 odnosi na punoljetnu i 78 na maloljetne osobe pa je, kako su rekli, evidentno da ove godine u odnosu na 2015. nema velikih odstupanja u broju izvršenih promjena ličnog imena.

Najviše zahtjeva, shodno strukturi stanovništva, ističu, podnosi se u kontinentalnom dijelu, premda broj podnešenih zahtjeva za promjenu ličnog imena nije puno veći u kontinentalnom u odnosu na ostale djelove Crne Gore.

Iz MUP-a nisu mogli da odgovore na pitanje ko više podnosi zahtjev za promjenu ličnog imena, muškarci ili žene, jer kako su rekli “Ministarstvo unutrašnjih poslova ne vodi službene evidencije po polu ni po starosti lica, odnosno podnosioca zahtjeva“.

analitika.me

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Скочи на траку са алаткама