Na patikama i kanapu nije Medinova krv

Tužilaštvo u brojnim izdatim nalozima za vještačenje ne krije sumnju da je Petrovčanin Nemanja Medin, koji je nestao 8. jula, ubijen, jer I dalje traje potraga za njim. Međutim, u nalazima vještaka nema dovoljno dokaza za tu sumnju.

Kako pišu Dnevne novine, Više državno tužilaštvo odbrani nije dozvolilo uvid u ključne dokaze, ali jeste u rezultate DNK analize i drugih vještačenja iz Forenzičkog centra. Iz njih proističe da je Medinova krv nađena na registarskim tablicama izuzetim sa mjesta gdje mu je zapaljen auto, te da je na ovom „meganu“ staklo puklo usljed „dejstva ovalnog metalnog predmeta“. S druge strane, ispostavilo se da ono što je istražiteljima izgledalo kao trag krvi na patikama i kanapu koji su nađeni kod oštećenih, nije DNK Medina, niti je uopšte riječ o ljudskom tragu. Do sada izvedenim dokazima se potvrđuje i pisanje Dnevnih novina da se albanski državljanin Adrijan Kastrati dovodi u vezu sa ovim slučajem, a osim njega, u spisima u koje su Dnevne novine imale uvid, pominje se i ime još jedne osobe.

Medinu je izgubljen svaki trag 8. jula nakon što je iz kuće krenuo u pravcu Virpazara. Nadležni za otmicu sumnjiče Vladimira Ulamu i Darka Mijovića, a Cetinjani Zoran Muhadinović, Marko Vujačić i Bogdan Milić osumnjičeni su da su im u tome pomogli.

Medin je toga dana, sumnja se, vozio „megan“ koji je 12. jula pronađen zapaljen pored lokalnog puta Virpazar-Rijeka Crnojevića. A osim tablica sa natpisom „BW-910-HH“ na kojima su ostali tragovi nestalog 24-godišnjaka, na licu mjesta je nađena još jedna presavijene tablica sa biološkim tragom tri osobe, od kojih je jedna najvjerovatnije Medin.

Osim tablica, sa ovog mjesta istražitelji su izuzeli otiske na granama drveta, sa stakla retrovizora , djelovi plastike te kartonska kutija od tableta, na kojoj su bili vidljivi tragovi nalik na krv, više staklenih komada od polomljenih čaša… Ovi tragovi poređeni su sa DNK-a profilima većine osumnjičenih, ali vještačenjem nije utvrđen DNK osumnjičenih.

U unutrašnjosti auta nađena je i automatska puška kalibra 9 mm bez municije, a balističar je vještačenjem utvrdio da na njoj nedostaje metalni preklapajući kundak. On je, kako se navodi u izvještaju vještaka, demotiran prije nego što je došlo do požara koji je uzrokovao nefunkcionalnost ovog oružja.

mondo

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Скочи на траку са алаткама