Nagrađeni najbolji likovni radovi osnovaca

U okviru tradicionalne manifestacije “Mali likovni susreti – Cetinje 2018” u Srednjoj likovnoj škola “Petar Lubarda” otvorena je izložba na kojoj je predstavljen dio selektovanih radova crnogorskih osnovaca, koji su pristigli na konkurs za likovni rad „Zajedno“.

Direktorica škole “Petar Lubarda” Gordana Tomašević rekla je da je stiglo je 2.353 rada iz 77 crnogorskih osnovnih škola i jednog slikarskog ateljea, a stručni žiri je za izložbu odabrao 254 rada i najboljim proglasio rad Valentine Špirić iz OŠ “Milorad Musa Burzan” iz Podgorice kojoj je uručen Gran pri.

„Vašim radovima pokazali ste nam da ‘zajedno’ znači mnogo više od jedne riječi i koliko je važno drugarstvo, prijateljstvo, porodica i sklad sa prirodom. Uspjeli ste da nam univerzalne poruke prenesete kroz neobuzdanu čaroliju radosti djetinjstva i mladosti i dali nam povod za nova srijetanja i nova slikanja. Hvala vam na ljepoti i iskrenosti, neka je sa srećom“, naglasila je Tomašević.

Gradonačelnik Cetinja Aleksandar Kašćelan smatra da su “Mali likovni susreti“ provjeren mehanizam za promociju najboljih među najboljima i da to potvrđuje veliki broj pristiglih radova.

„Obaveza je naše gradske uprave da promoviše đačko stvaralaštvo i podstičemo kreativni razvoj djece i omladine jer su oni, uz sportiste, najbolji promoteri Cetinja i Crne Gore“, poručio je Kašćelan.

Nagrade su dodijeljene u tri kategorije, a odlukom žirija prvu nagradu u kategoriji od prvog do trećeg razreda podijelili su Hana Radović iz OŠ “Drago Milović” iz Tivta, Tamara Vujović iz OŠ “Salko Aljković” iz Pljevalja, Zorana Jovović iz OŠ “Njegoš” sa Cetinja kao i Ema Perazić i Andrijana i Jasna Perišić iz podgoričkih škola “Milorad Musa Burzanović” i “Marko Miljanov”.

..

Drugu nagradu osvojili su Iva Šljivić iz OŠ “Salko Aljković” iz Pljevalja (Guke), Branko Marković iz OŠ “Stefan Mitrov Ljubiša” iz Budve, Elena Lalević iz OŠ “Anto Đedović” iz Bara, Aleksandar Brajović iz OŠ “Nikola Đurković” iz Radanovića i Andrea Šoškić iz OŠ “Sutjeska” iz Podgorice, dok je treća nagrada pripala Nini Božović, Klari Fatić, Selini Ćeranić i Mii Bošković iz OŠ “Risto Ratković” iz Bijelog Polja, zatim Tamari Krvavac iz OŠ “Salko Aljović” iz Pljevalja, Eleni Đukanović iz OŠ “Milorad Musa Burzan” iz Podgorice i Lani Milić iz OŠ “Njegoš” sa Cetinja.

U kategoriji od četvrtog do šestog razreda prvu nagradu osvojili su Ivana Leković, Lazar Milićević, Katarina Popović, Sofija Stanisavić i Anja Vujičić iz podgoričkih osnovnih škola “Vlado Milić”, “Milorad Musa Burzanović”, “Dr. Dragiša Ivanović”, “Savo Pejanović” i “Milan Vukotić”. Druga nagrada u ovoj kategoriji pripala je Bogdanu Savićeviću iz OŠ “Kekec” iz Sutomora, Ivoni Jošović i Mariji Pištalo iz OŠ “Dašo Pavičić” iz Herceg Novog, Pavlu Pekoviću iz OŠ “Milija Nikčević” iz Nikšića i Dragu Đuroviću iz OŠ “Njegoš” sa Cetinja dok su treću nagradu zavrijedili Ermina Hasanović i Saška Žujović iz bjelopoljskih OŠ “Mladost” i “Krsto Radojević”, Olgica Mrkić i Margita Marojević iz OŠ “Luka Simonović” i “Milija Nikčević” iz Nikšića i Đina Tošković iz OŠ “Savo Pejanović” iz Podgorice

Stručni žiri odlučio je da u kategoriji od šestog do devetog razreda prve nagrade dobiju Iva Mandić iz OŠ “Orijenski Bataljon” iz Bijele, Jovana Uljarević i Anja Pavićević iz podgoričkih OŠ “Oktoih” i “Maksim Gorki”, Aleksandra Ostojić iz OŠ “Mileva Lajović Lalatorić” iz Nikšića i Sara Sarapa iz OŠ “Pavle Kovačević” sa Grahova. Druga nagrada dodijeljena je Anastasiji Đurđevac, Zari Spasojević i Goranu Radoviću iz nikšićkih škola “Radoje Čizmović” i “Olga Golović”, Ivi Đurović iz OŠ “Njegoš” sa Cetinja i Dragani Vukićević iz OŠ “Vuk Karadžić” iz Podgorice. Treću nagradu u ovoj kategoriji podijelilo je pet učenika i to: Rado Bujić iz OŠ “Jovan Tomašević” iz Virpazara, Marija Zečević iz OŠ “Brća Ribar” iz Nikšića, Nikolina Banićević iz OŠ “Pavle Kovačević” sa Grahova kao i Viktor Dlabač i Tea Kočan iz OŠ “Štampar Makarije” iz Podgorice

Dodijeljene su i četiri specijalne nagrade koje su dobili učenici Valentina Kostić i Sofija Ivanović iz OŠ “Pavle Rovinski” i “Milorad Musa Burzan” iz Podgorice, Neda Zuber iz OŠ “Njegoš” sa Cetinja i Borko Popović iz OŠ “Jugoslavija” iz Bara. Uz diplome za mentore nagrađenih učenika, uručene su i nagrade za kolekcije koje su dobile Osnovne škole “Milorad Musa Burzan” i “Oktoih” iz Podgorice, “Njegoš” sa Cetinja, “Drago Milović” iz Tivta, “Pavle Kovačević” sa Grahova, “Salko Aljković” iz Pljevalja, “Dašo Pavičić” iz Herceg Novog i “Nikola Đurković” iz Radanovića – Kotor.

Stručni žiri su činili predsjednik Gordana Tomašević, direktorica škole “Petar Lubarda” i članovi, profesori likovne grupe predmeta Mirjana Vučković i Miodrag Vukčević.

Projekat “Mali likovni susreti” sufinansira Ministarstvo kulture.

rtcg.me

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Скочи на траку са алаткама