Najmanja Mercedesova limuzina stiže 2018. (VIDEO)

Prototip Mercedesa A klase sedan (Screenshot YouTube)

Nova generacija Mercedesove kompaktne A klase biće bogatija za još jedan model. Hečbeku sa 5 vrata, kupe limuzini CLA i krosoveru GLA pridružiće se i sedan verzija.

Mercedes iz godine u godinu povećava proizvodnju i prodaju svojih automobila, a velike zasluge za to pripadaju modelima iz najmanje, A klase.

U poslednjih nekoliko godina, nemački premijum proizvođač je proširio gamu kompaktnih modela sa prednjim pogonom. Podstaknuta dobrim prodajnim rezultatima, kompanija je odlučila da obogati ponudu A klasom sedan, koja će na tržištu parirati Audijevom modelu A3 Limousine.

Mercedesov Concept A Sedan koji je predstavljen u aprilu na sajmu u Šangaju
Mercedesov Concept A Sedan koji je predstavljen u aprilu na sajmu u Šangaju
Šta sprema Mercedes za 2018.

S obzirom da je u planu da se u proizvodnji zadrži i kupe limuzina CLA, predviđa se da će taj model u novoj generaciji biti luksuzniji i nešto skuplji.

Što se tiče A klase sedan, Mercedes već neko vreme sprovodi testove pretprodukcijske verzija na javnim putevima, a nedavno se pojavio video snimak prototipa, koji se u internoj fabričkoj nomenklaturi vodi pod oznakom V177:

Sedan će biti praktičniji, jeftiniji i stilski konvencionalniji u odnosu na Mercedes CLA, sa više mesta za glave putnika pozadi i većim, pristupačnijim gepekom.

Dizajnerski je zasnovan na Conceptu A Sedan iz aprila 2017, a enterijer će biti sličan onom iz nove A klase hečbek, sa dva velika digitalna ekrana, levim koji ima ulogu instrument table, i centralnim koji opslužuje multimedijalni sistem.

U bazičnoj verziji, Mercedes će zadržati klasične analogne instrument satove.

Kokpit sledeće generacije A klase hečbek
Kokpit sledeće generacije A klase hečbek

Kada je reč o motorizaciji, pretpostavlja se da će se među pogonskim jedinicama naći i nedavno predstavljeni 1.3 turbo benzinac, koji je razvijen u saradnji Renaulta i Mercedesa.

Mercedes A klase sedan imaće premijeru tokom 2018, ali će pre njega najpre debitovati nova A klasa hečbek, koja se sprema za martovski sajam automobila u Ženevi.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Скочи на траку са алаткама