Najmanje 40 žrtava avionske nesreće

Foto: Beta/AP

Najmanje 40 ljudi je poginulo danas, a 23 je povrijeđeno kada se srušio avion pri slijetanju na aerodrom u blizini glavnog grada Nepala, Katmandua, saopštili su zvaničnici te zemlje.

U avionu koji je poletio iz Dake bila je 71 osoba, a spasioci su morali da rastave letjelicu koja je izgorjela nakon pada kako bi izvukli ljude, prenijela je agencija Frans pres.

Portparol policije rekao je za AFP da je 31 osoba poginula na mjestu nesreće, da je devetoro podleglo povredama u bolnici u Katmanduu, a da su još 23 osobe povrijeđene.

Uzrok avionske nesreće još nije poznat, a zvaničnici aerodroma su naveli da je avion bio „van kontrole“ pri slijetanju, navodi Frans pres.

Prethodno je agencija AP prenijela da je taj dvomotorni avion „Bombardir Deš 8“ koji je poletio iz Bangladeša u više navrata iznenada mijenjao pravac letjenja prije nego što se srušio u blizini aerodromske piste.

Agencije AP i AFP javljaju da je u avionu bilo 33 putnika porijeklom iz Nepala, 32 državljana Bangladeša, jedan Kinez i jedan državljanin Maldiva.

Dodaje se da je letjelica imala četiri člana posade, ali nije navedeno njihovo porijeklo.

Nepal se posljednjih nekoliko godina suočio sa brojnim incidentima u aviosaobraćaju, što je loše uticalo na turizam u toj zemlji, piše Frans pres.

rtcg.me

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Скочи на траку са алаткама