Napad na Vučića organizovali bošnjački političari?

Tužilaštvo BiH obustavilo je istragu protiv Almira M. (41) iz Jelaha, jednog od glavnih osumnjičenih za napad na premijera Srbije Aleksandra Vučića nakon komemoracije žrtvama u Srebrenici.

On je osumnjičen za napad tokom prošlogodišnje komemoracije srebreničkim žrtvama 11. jula, kojoj je prisustvovao i srpski premijer, prenosi RTRS pozivajućui se na agenciju Federacije BiH Patrija.

Osumnjičeni Almir M. je potvrdio da je istraga protiv njega obustavljena, dok u Tužilaštvu za Srnu kažu da do ponedjeljka ne mogu da daju informacije o ovom slučaju, prenosi RTRS.

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić ocijenio je da obustava istrage protiv glavnog osumnjičenog za napad na Vučića u Srebrenici pokazuje da bošnjački političari u BiH stoje iza tog napada.

„Vijest o obustavljanju istrage protiv jednog od glavnoosumnjičenih za prošlogodišnji pokušaj ubistva premijera Aleksandra Vučića u Srebrenici pokazuje da, u stvari, bošnjački političari u BiH stoje iza ovog napada“, naveo je Dačić u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova.

mondo

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Скочи на траку са алаткама