„Ne damo ni pedalj teritorije“

Ankes sporazuma oko demarkacije granične linije između Crne Gore i Kosova, čiji je sadržaj nepoznat građanima, uznemirava žitelje pograničnih mjesta Murino i Velike u Plavu, koji neće da pristanu na ustupanje nijednog pedlja svoje teritorije, saopšteno je iz Opštinskog odbora SNP Plav.

Kažu i da vlast manipuliše ovih dana, ministar spoljnih poslova Srđan Darmanović potpisuje Aneks sporazuma o demarkaciji granice sa državom koja nije članica UN-a.

“Deklaracijom se predviđa formiranje zajedničke radne grupe za obilježavanje granične linije što, shodno članu 7 Sporazuma, predstavlja završnu fazu demarkacionog procesa i ostavlja mogućnost za eventualne tehničke korekcije prilikom delimitacije na terenu. Tako to vide u našem vrhu čelnici, koji se faktički odriču dijela teritorije”, poručuju iz plavskog SNP-a.

Kažu da je zločin pokloniti i pedalj zemlje, a ne čakorske pašnjake i šume koji su crnogorsko nacionalno bogatstvo.

“Neko je rekao da “država garantuje slobodu ćutanja“. Da li ste to vi iz vlasti koji ćutite i prodajete nešto što nije vaše? To je imovina mještana Polimlja, ali i slavne Velike koja je u prošlosti dosta propatila i tu zemlju natopila krvlju”, poručuju iz plavskog Odbora SNP-a.

rtcg.me

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Скочи на траку са алаткама