Nebojša Glogovac se poslije terapija vraća na film

Reditelj Srdan Golubović, nakon četiri godine od velikog uspjeha ostvarenja „Krugovi“, priprema novi film „Otac“. Jedan od najcjenjenijih autora snimanje novog djela počeće čim se oporavi Nebojša Glogovac. 

Slavni glumac dobro podnosi terapije nakon što mu je dijagnosticiran rak i prva klapa već bi mogla da padne na proljeće.

– Srdan je pisao ovu ulogu za Nebojšu i neće da mijenja glavnog glumca. Već je odložio početak snimanja i čekaće Glogovca koliko bude bilo potrebno. Jedna od lokacija na kojoj je trebalo da se snima je Priboj. U ovom mjestu boravila je filmska ekipa na čelu sa asistentom režije Slobodanom Dedeićem. On je po pribojskim školama radio kasting za uloge djece, kaže izvor Kurira blizak reditelju.

Ovaj dvojac je već sarađivao na filmovima „Klopka“ i „Krugovi“, u kojima Nebojša Glogovac igra glavne uloge.

Film „Otac“ je priča o čovjeku koji iz protesta hoda pješke kroz cijelu Srbiju, sa krajnjeg juga do Beograda. U tom hodu, on na neki način postaje junak.

– „Otac“ je inspirisan životnom pričom Đorđa Joksimovića iz Kragujevca, kome su, zbog siromaštva, socijalni radnici oduzeli djecu i sad žive u hraniteljskoj porodici. Kad je shvatio da ne može da se izbori s birokratijom i korupcijom, krenuo je pješice od Kragujevca ka Beogradu kako bi privukao pažnju javnosti. Mislim da tome ima više od dve godine i da mu djecu još nijesu vratili, šetaju ga od vrata do vrata i više ni on ne zna šta će biti na kraju. U međuvremenu je našao posao, ali izgleda da to nije dovoljno. Mi smo društvo koje je razapeto između britanske birokratije i otomanske korupcije. I ta kombinacija je strašna- rekao je reditelj o projektu.

Kako kaže, Glogovac je pravi izbor za glavnog glumca jer, kao i junak Đorđe, ima troje djece.

– Moj film je o čovjeku koji je gubitnik, ali koji vraća dostojanstvo. Na tom putu pomažu mu životinje, priroda, ali ljudi i ne baš – objasnio je reditelj.

analitika.me

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Скочи на траку са алаткама