Nema dužih zadržavanja na graničnim prelazima

Foto: MONDO/Goran Sivački

Na graničnim prelazima koji se nalaze na teritoriji Crne Gore nema dužih zadržavanja ni prilikom ulaska, ni izlaska iz države, saopšteno je iz Uprave policije.

  Iz policije su reagovali povodom izvještavanje jednog broja medija u Srbiji i Crnoj Gori, o gužvama na graničnim prelazima.

„Nema dužeg zadržavanja na graničnim prelazima sa crnogorske strane ni prilikom ulaska, ni izlaska iz države. Vrijeme čekanja je minimalno“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je u nedjelju gužvi i zadržavanja bilo na graničnim prelazima sa Crnom Gorom, a koji se nalaze na teritoriji Srbije, odnosno Gostun i Jabuka.

„Na graničnim prelazima sa Srbijom koji se nalaze na teritoriji Crne Gore, odnosno Dobrakovo i Ranče, nisu zabilježena duža zadržavanja“, rekli su i iz policije.

Vrijeme čekanja na graničnim prelazima u Crnoj Gori je, kako navode, ovih dana u prosjeku do 15 minuta.

„Tto nije dugo vrijeme za prelazak granice i granične kontrole i što je očekivano vrijeme čekanja s obzirom da je u toku turistička sezona i bilježi se povećan promet putnika i vozila u odnosu na ostale periode godine“, ističe se u saopštenju.

Iz policije su kazali da će, ukoliko za vrijeme turističke sezone bude dužih zadržavanja na graničnim prelazima koji se nalaze na crnogorskoj teritoriji, Sektor granične policije povećati broj policijskih službenika na graničnim prelazima i preduzeti druge aktivnosti kako bi dinamika frekvencije saobraćaja ostala na nivou uobičajene za ovaj period godine.

MONDO.ME

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Скочи на траку са алаткама