Nije selektor jedini „muljao“?

Engleski mediji tvrde da nije samo Sem Alardajs kršio pravila

Mito za transfere fudbalera uzimali su osmorica sadašnjih ili bivših trenera engleske Premijer lige, objavio je dnevnik „Dejli telegraf“.

Ovi navodi usledili su dan pošto je britanski „Telegraf“ objavio snimak na kome se vidi sada već bivši selektor Engleske Sem Alardajs kako nudi savete za „zaobilaženje“ pravila o transferima igrača, što je izazvalo i njegov odlazak sa funkcije.

U tekstu je navedeno da su i dvojica trenera iz Čempionšipa bili podložni mitu, ali nijedno ime nije otkriveno.

Na snimku „Telegrafa“ je Pino Paljara, italijanski agent bez dozvole za rad, koji je 2005. suspendovan na pet godina zbog nameštanja mečeva, pored dvojice drugih agenata. Oni izgovaraju imena trenera, među kojima su i petorica za koje tvrde da su ih lično platili.

Dnevnik je pristao da pošalje transkripte snimaka Fudbalskom savezu Engleske (FA), ali i policiji.

List je objavio i da je Kardif siti istraživao jedan transfer sa Vest Hemom u vreme kada je Alardajs bio trener londonskog tima. Navodi se da su revizori otkrili dokaze „neobjašnjenih isplata“ kada je igrač Ravel Morison došao na pozajmicu u velški klub 2014, i da je Paljara navodno bio umešan.

Klub tokom istrage nije optužio Alardajsa, a nije obavestio ni FA ni policiju o tome, što bi moglo da bude kršenje pravila.

mondo

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Скочи на траку са алаткама