Nikšićanin tvrdi: Policija me maltretira

Foto: MONDO/Nikoleta Vukčević

Nikšićanin Stojan Blečić (63) tvrdi da poslednje dvije-tri godine maltene nema mira od nikšićke saobraćajne policije.

  Kako je novinarima ispričao, iako ne krši zakon, konstantno ga kontrolišu i tjeraju na podvrgavanje alkotestu, a zbog poslednjeg slučaja koji se desio 10. septembra ove godine ostao je i bez osnovnih sredstava za život, prenosi Dan,

Blečić tvrdi da ga je zbog odbijanja da na licu mjesta uradi alkotest prekršajni sud kaznio 700 eura, uz dodatnih 200 eura za to što je, navodno, napao pripadnike Interventnog voda i 60 eura za troškove postupka.

Uz to mu je, kako navodi, u prostoriji za pritvor nikšićkog Centra bezbjednosti iz sako nestalo hiljadu eura, prenosi Dan.

Ispričao je da je tog dana u večernjim satima na putu do Dragove Luke, gdje živi, na nekorektan način zaustavila saobraćajna patrola, zahtijevajuči ponovo da uradi alkotekst, što je odbio tražeći da ga vode na analizu krvi.

Policijski službenici su odbili njegov zahtjev, i on je, kako je kazao, u revoltu sjeo na trotoar, nakon čega su pozvali Interventni vod, koji ga je sproveo u stanicu policije, prenosi Dan.

Kod sebe je imao veću količinu novca, u lijevom džepu sakoa hiljadu eura, koje mu je dao brat da plati kaznu neku zemlju, a u drugom džepu 715 eura. Kad su ga pretresali, kako je naveo, uzeli su mu neke lične stvari, ali ne i novac. Pošto je šećeraš, u prostoriji za zadržavanje mu je pozlilo.

Tražio je da mu daju  vode da popije ljekove, ali je nije dobio, kazao je Blečić, te je bio prinuđen da ljekove popije na „suvo“, i otada se više ničega ne može sjetiti jer je bio u „šećernoj komi“, prenosi Dan.

Kada se probudio, ispričao je, odjeća mu je bila mokra, bolio ga je prst na desnoj nozi, a u jednom prstu u ruci mu je bila igla. U prostoriji je vidio dva lica u civilu, za koje je pretpostavio da su iz hitne pomoći. Na sebi pri buđenju tvri da nije imao sako koji su mu policajci dali kada je ušao u Prekršajni sud. Odmah je provjerio džepove, a dijela novca nije bilo.

Blečić tvrdi da je u džepu našao 715 eura, ali onih hiljadu mu je nestalo. Odmah ih je upitao gdje mu je novac, ali su počeli da viču na njega, pa se povukao, prenosi Dan.

Pošto ga je sud kaznio sa 960 eura, a onih hiljadu mu je nestalo, bukvalno je ostao bez primanja za godinu dana. Sada nema novca da plati ljekove koji su mu prijeko potrebni, pa moli da mu se pomogne, ispričao je Blečić.

Dodao je da na sudu nije mogao iznijeti svoju stranu priče jer je bio u veoma lošem zdravstvenom stanju.

Njegova žalba na presudu Prekršajnog suda je odbijena, jer, navodno, nije ispoštovao žalbeni rok u trajanju od 8 dana.

O nestanku novca i svemu što se te noći dogodilo u policijskim prostorijama razgovarao je sa načelnikom CB-a Miloradom Žižićem, a konsultovao se i sa advokatima koji su mu kazali da će teško dokazati da je imao pomenutu sumu novca kod sebe, prenosi Dan.

Blečić je istakaoda je 40 godina bio profesionalni vozač i da za 40 godina nije imao nijedan saobraćajni udes, a za sve to vrijeme platio je samo jednu kaznu, a poslednjih nekoliko godina, od kada se penzionisao platio ih je čak desetak, i to uglavnom zbog pojasa.

mondo.me

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Скочи на траку са алаткама