Nikšićka kriminalna grupa pripremala više ubistava

Izvor:MONDO/Anto Baković3

Nikšićanin R. R. (58), njegov bratanić S. R., rođak L. R., te D. V., R. M., N. M. kao i dvojica bosanskih državljana uhapšeni su juče u velikoj policijskoj akciji po nalogu Specijalnog tužilaštva.

Uhapšeni su zbog osnovane sumnje da su dio kriminalne organizacije koja je planirala likvidacije osam policijskih funkcionera i službenika ANB-a te dvije bezbjednosno interesantne osobe.

Policija traga za sinom R. R. zbog sumnje da je umiješan u ove kriminalne radnje.

Osumnjičeni su sinoć privedeni u Centar bezbjednosti u Podgorici i danas će svi biti saslušani u Specijalnom državnom tužilaštvu.

Hapšenja u Nikšiću nastavak su policijske akcije, započete lišavanjem slobode Z. M. iz Skadra, S. P.iz Nikšića (19) i njegovog sugrađanina D. V. (21), koje policija tereti da su članovi kriminalne grupe koja je planirala više likvidacija, prenosi Pobjeda.

Više izvora iz istrage kazalo je za Pobjedu da hapšenjem R. R. i još sedam bezbjednosno interesantnih osoba nije stavljena tačka na slučaj. Postoji niz operativnih saznanja koja ukazuju na šire razmjere kriminalne akcije. Sada se prikupljaju materijalni dokazi koji, kako tvrde istražitelji, mogu dovesti do novih hapšenja ili potjernica.

Juče su pretreseni objekti osumnjičenih članova “nikšićke grupe”, odakle je izuzeto niz tragova radi dalje provjere.

“Prema sadašnjim saznanjima, planirana je bila opsežna kriminalna akcija sa mogućim katastrofalnim posljedicama ubistvima pojedinih policijskih funkcionera i službenika ANB-a, kao i nekih bezbjednosno interesantnih osoba. Različiti su motivi što su se pojedine osobe našle na spisku kriminalnog klana”, kazao je izvor Pobjede.

Prema nalazima istrage, kriminalna grupa koju predvodi R. R. sumnjiči se da je, po nalogu vođa škaljarskog klana, trebalo da djeluje u dva pravca: da se likvidiraju pojedini policijski funkcioneri iz Nikšića i Podgorice, kao i da se eliminišu dvije bezbjednosno interesantne osobe, koje su duže na meti ovog klana iz Kotora.

Kao vođe škaljarskog klana u policijskim evidencijama su označeni I. V. i J. V., za koje se sumnja da su napustili Crnu Goru.

Operativna saznanja, ali i razmjena informacija sa službama regiona, ukazuju da je nikšićka grupa imala niz sastanaka na “neutralnoj teritoriji”, te da su razmjenjivane poruke sa vođama škaljarskog klana, uglavnom preko “povjerljivih posrednika”. Specijalni tim tereti R. R. da je, u dogovoru sa više osoba, pripremao niz surovih akcija, prenosi Pobjeda.

Nikšićanin N. M. saslušavan je u istrazi ubistva bivšeg fudbalera G. L.. N.M. je nakon saslušanja pušten na slobodu. On se dovodio u vezu sa N. M.kojeg su istražitelji označili da je direktni egzekutor. N.M. je, prema evidenciji bezbjednosnih službi, član škaljarske grupe.

R. R. je bio osuđen na 15 godina zatvora zbog ubistva Z. V.. Tada su osuđena i njegova braća S. i MR. Iz osvete za ovo ubistvo brat Z. V., M. V. ubio je S. R., a osuđen je na 20 godina.

R. R. se svojevremeno dovodio u vezu sa švercom cigareta iz Crne Gore u Bosnu i Hercegovinu, a mediji su tada nagovještavali da na granici Crne Gore i Bosne i Hercegovine postoji “privatni put” kojim se prebacuje “vrijedna roba”.

R. R. je hapšen zbog zelenašenja, iznude, a 2015. godine je uhapšen zbog sumnje da je organizator kriminalne grupe koja je pripremala likvidacije.

Dvije godine kasnije, ponovo je uhapšen zbog sumnje da je 11. oktobra 2016. organizovao prenošenje oružja i municije od mjesta Slano ka Nikšiću. Sumnjičili su ga da je krivično djelo počinio u saizvršilaštvu sa sugrađanima D. V. (38) i R. M.(37), koji su juče uhapšeni, prenosi Pobjeda.

Radulović je bivši vlasnik fudbalskog kluba Čelik i vlasnik je lokala “Tani” u Nikšiću.

Mondo.me

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Скочи на траку са алаткама