Nova A klasa premijerno 2. februara u Amsterdamu

Prva „tizer“ fotografija spoljašnjosti otkriva novi dizajn farova inspirisan Conceptom A Sedan i novim Mercedesom CLS.

Pored toga, na fotografiji se vide dnevna LED svetla u obliku bumeranga, koja su integrisana u prednje svetlosne grupe automobila.

Mercedes je prethodno otkrio kako izgleda unutrašnjost nove A klase, pa je sve manje nepoznanica kada je reč o dizajnu ovog automobila.

Nagoveštena je i paleta motora – bazični dizelaš je Mercedes A160d, a osim ovog 1.5 dizel agregata, u ponudi će biti još tri dizel jedinice. Kupci koji se odluče za benzinca moći će da biraju između pet standardnih opcija i 2 AMG modela visokih performansi – slabiji A35 i potentniji A45 sa preko 400 konjskih snaga.

Interesantno je da će A klasa po prvi put moći da se naruči u varijanti sa plug-in hibridnim pogonom, sa autonomijom od 50-ak km u čisto električnom modu.

Izvesno je da će jedan od benzinaca u A klasi biti novi 1.3 litarski agregat razvijen u saradnji sa kompanijom Renault.

Ovaj četvorocilindraski turbo motor u Renault modelima biće dostupan u tri varijante: sa 115 ks i 220 Nm, sa 140 ks i 240 Nm, i u najjačoj verziji, sa 160 ks i 260 Nm, a ostaje da se vidi koje od navedeni opcija će se naći u novoj A klasi.

Više tehničkih detalja biće poznato 2. februara, nakon „online“ premijere, dok će se nova A klasa prvi put pijaviti pred širom publikom na sajmu automobila u Ženevi u martu.

b92.rs

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Скочи на траку са алаткама