Novi gradski trg nosiće naziv Republika Argentina

Uvažavajući gest prijateljstva Argentine da trg u centru opštine Palermo, u elitnom dijelu Buenos Airesa nosi ime Crna Gora, gradska uprava Podgorice je odlučila da gradskom parlamentu predloži da trg kod gradskog stadiona, čija je rekonstrukcija u toku, nakon završetka radova bude nazvan po Republici Argentini.

Gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović primio je danas nerezidentnog ambasadora Republike Argentine u Crnoj Gori, Rikarda Fernandeza, sa kojim je razgovarao o unapređenju saradnje između Glavnog grada i ambasade Argentine, kao i o konkretnim modalitetima za njenu realizaciju.

Stijepović je iznio spremnost Glavnog grada za unapređenje odnosa sa Argentinom, naglašavajući da se radi o zemlji u kojoj živi veliki broj crnogorskih iseljenika, što predstavlja veoma važan most saradnje i jačanja već uspostavljenih prijateljskih odnosa i veze između naših naroda.

„Uvažavajući gest prijateljstva Republike Argentine da Trg u centru opštine Palermo, u elitnom dijelu Buenos Airesa nosi ime Crna Gora, gradska uprava Podgorice  je odlučila da gradskom parlamentu predloži da trg kod gradskog stadiona, čija je rekonstrukcija u toku, nakon završetka radova bude nazvan po Republici Argentini“, saopštreno je iz PG Biroa.

Ambasador Fernandez izrazio je zadovoljstvo već ostvarenom saradnjom Ambasade Republike Argentine i Kulturno – informativnog centra „Budo Tomović“ na realizaciji Nedjelje argentinske kulture, koju se realizuje od 1. do 4. decembra u Podgorici.

Stijepović i ambasador složili su se da kultura i tradicija predstavljaju važne vrijednosti društva i naglasili da dobri međunarodni odnosi i partnerstva, uglavnom i počinju razmjenom kulturnih vrijednosti.

Gradonačelnik je ocijenio da postoji veliki prostor za uspostavljanja saradnje i u oblastima turizma, obrazovanja, sporta, ali i svim drugim oblastima od obostranog interesa koje bi doprinijele razmeni i obogaćivanju kulturnih vrijednosti.

cdm

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Скочи на траку са алаткама