Novi protest majki u četvrtak

Foto: MONDO/Nikoleta Vukčević

Novi protest korisnica naknada za majke sa troje ili više djece biće održan u četvrtak ispred Skupštine Crne Gore.

  Predstavnica Kordinacionog odbora korisnica naknada, Željka Savković, pozvala je sve majke sa Zavoda za zapošljavanje (ZZZ), penzionerke i koje su u radnom odnosu da dođu na protest.

„Nemojte da vas dijele, i nemojte dozvoliti majke sa ZZZ da vam pričaju priče da nijeste zaslužile to što ste zaslužile, i to što vam je Ustavom omogućeno. Zaslužile ste svaki cent time što ste podigli troje, četvoro i više djece“ poručila je Savković.

Ona je pozvala sve građane Crne Gore, ne dijeleći ih po vjerskoj, nacionalnoj, partijskoj sindikalnoj osnovi, nevladine organizacije (NVO), koji su, kako je navela, svjesni situacije u kojoj su majke došle, da dođu na protest.

Savković je kazala da ne razdvaja majke, na jedno, dvoje, troje i više djece, i na majke koje nemaju ni jedno dijete, jer „udar na majku je udar na svaku majku Crne Gore“.

„Svaka majka, djevojka i žena u Crnoj Gori treba da bude svjesna situacije da nikad ne smije dozvoliti da se neko poigra sa jednom ženom u Crnoj Gori, pogotovo zato što je žena majka, stub jednog društva, kuće i države“, saopštila je Savković.

Savković je najavila da će biti održana protesna šetnja i performans.

„Neću reći o čemu je riječ, a vidjećete kada dođete. Svi su dobrodošli na protest majki, koji je jedan iskreni istorijski protest i nadamo se da će naša djeca i porodice i oni koji treba da budu uz majke svaki put na protestu biti svjesni činjenice da ne osporavaju majke da dolaze na protest“, kazala je ona.

Prema njenim riječima, protest majki nema veze sa izborima, ali ima veze sa odbranom Ustava Crne Gore.

„Kada se budu poštovali zakoni, tada niko neće biti na ulicama niti će protestvovati, svi će raditi svoj posao i apsolutno ih neće biti briga ko je predsjednik, premijer i poslanici, i šta se dešava u Crnoj Gori“, zaključila je Savković.

Protest će biti održan u 13 sati.

mondo.mehttp://mondo.me

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Скочи на траку са алаткама