Obilježavanje Dana državnosti u Bijelom Polju

Bijelo Polje, kao i cijela Crna Gora, obilježava desetogodišnjicu obnove crnogorske nezavisnosti. Tim povodom planirani su višednevni kulturni, muzički i sportski događaji. Obilježavanje Dana državnosti, 21. maja, počelo je večeras u bjelopoljskom Centru za kulturu, svečanim otvaranjem Festivala fantastične književnosti „Refestikon.  Program se nastavlja sjutra u 19, 30h, gdje će u Centru za kulturu biti dodijeljena Nagrada „Zlatni zmaj“ književniku Filipu Davidu, a 14. maja u 20 sati, u galeriji Centra za kulturu, biće održana tribina „Nemoguće priče“.

Sportske aktivnosti povodom Dana nezavisnosti počinju u nedjelju 15. maja, kada će preko gradskog trga u 14h proći „Trka mira“, a u 17h biti održan ulični basket. Za Street Art na gradskom trgu rezervisan je 16. maj, a na istom mjestu 17. maja u 12 sati održaće se sajam suvenira. Nakon toga, u kući Rista Ratkovića u 20 sati biće organizovana izložba Centra savremene umjetnosti.

Jubilej 10 godina od obnove crnogorske nezavisnosti, poklopio se da jubilejom 90 godina Gimnazije „Miloje Dobrašinović“, pa će povodom ta dva značajna jubileja biti održana svečana akademija 18. maja, nakon čega će u 16h u galeriji Centra za kulturu biti otvorena izložba. Umjetnici će 10-godišnjicu obnove nezavisnosti obilježiti na svojstven način – iscrtavanjem murala u gradu 19. maja sa početkom u 12h, dok će u 13h na gradskom trgu biti upriličen „Ulični izazov“.

 

Svečanost povodom obilježavanja 70. godina predškolskog vaspitanja i obrazovanja u Bijelom Polju održaće se u Centru za kulturu 20.maja sa početkom u 10.časova.

Smotra ritmičkih školskih sekcija održaće se 20. maja u 17h, a predstava „Koštana“ u 18h na gradskom trgu, dok će na istom mjestu u 20 sati nastupiti KUD „Crvena stijena“. Nakon tog folklornog anasambla, na gradskom trgu u 21h, biće održan koncert akustičnog gitarskog dua The best of Montenegro Nikčević – Bulatović.

Na gradskom trgu 21. maja u 12h nastupiće animatori za djecu: Maša, Miki, Pepa, Spajdermen, Paja, Nindže kornjače, a  uz sve to biće organizovan štandovi sa maskama za djecu, promotivni i multimedijalni štandovi. Tradicionalno 21. maja biće organizovan i turnir u malom fudbalu u Zatonu „Majski susreti“, dok će u hali u Nikoljcu biti održan međunarodni džudo turnir.

Kao kruna obilježavanja desetogodišnjice obnove crnogorske nezavisnosti, u 17h 21. maja počinje muzički progran na kojem će nastupiti Naiva, Bend „Na 6 sati“, Bojan Delić, Gad, Jovan Aleksić, Vanja Radovanović , a zvijezda večeri će biti Sergej Ćetković.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Скочи на траку са алаткама