Od 74 autobusa tehnički pregled prošlo samo sedam!

Foto: Guliver/Getty images/Thinkstock

Od 74 autobusa kontrolni tehnički pregled tokom prvih 10 mjeseci tekuće godine prošlo je samo sedam.

  Međutim, uprkos tome, u Direktoratu za drumski saobraćaj i Udruženju prevoznika Crne Gore tvrde da u međumjesnom i međunarodnom javnom prevozu putnika učestvuju „relativno tehnički ispravna vozila i da su putnici bezbjedni“, pišu Dnevne novine.

Iako brojke pokazuju da je kontrolni tehnički pregled prošlo svega sedam od 74 autobusa, iz Direktorata za drumski saobraćaj i Udruženja prevoznika poručuju da nema razloga za brigu i da su putnici bezbjedni.

Interesantan je podatak da su tri prevoznika odbila kontrolu autobusa. „U tri slučaja vozači autobusa, odnosno prevoznici, odbili su da postupe po nalogu inspektora za drumski saobraćaj da podvrgnu vozilo kontrolnom tehničkom pregledu i istima su izdati prekršajni nalozi u iznosu od 1.500 eura pravnom licu i 150 eura odgovornom licu u pravnom licu“, kazao je Dnevnim novinama generalni direktor Direktorata za drumski saobraćaj Dalibor Milošević.

Naime, kako prenose Dnevne novine, Inspekcija za drumski saobraćaj od januara do oktobara 2017. godine izvršila je 8.090 redovnih i 43 vanredne kontrole po prijavama prevoznika, putnika, autobuskih stanica, potrošača.

Od 74 autobusa, koliko je upućeno na kontrolni tehnički pregled od januara do oktobra ove godine, samo sedam je bilo tehnički ispravno, dok su 64 autobusa bila neispravna, odnosno nijesu zadovoljila kriterijume ispravnosti na kontrolnom tehničkom pregledu.

Veći broj autobusa je poslije otklanjanja neispravnosti bio na ponovni tehnički pregled, nakon čega su mogli biti uključeni u saobraćaj.

Iako prvi utisak o izvršenim kontrolnim tehničkim pregledima i utvrđenim nepravilnostima može biti zabrinjavajući, generalni direktor Direktorata za drumski saobraćaj Dalibor Milošević tvrdi da u međumjesnom i međunarodnom javnom prevozu putnika učestvuju relativno tehnički ispravna vozila.

Sa zaključkom Miloševića saglasni su u Udruženju prevoznika Crne Gore.

„Sa punom sigurnošću mogu da poručim svim putnicima koji koriste usluge autobuskog prevoza da nemaju razloga za brigu i da i dalje nastave da koriste usluge naših prevoznika. Takođe, i ovom prilikom apelujem prvenstveno na prevoznike, a i na nadležne organe, pa i putnike, da svi daju doprinos kako bi se povećao kvalitet prevoza putnika i samim tim bezbjednost putnika i ostalih učesnika u saobraćaju. Dugogodišnja tradicija, kvalitet vozila i voznog osoblja članova Udruženja prevoznika Crne Gore garancija su pružanja bezbjedne, pouzdane i kvalitetne usluge“, poručio je predsjednik Udruženja Veselin Salamadija.

mondo.me

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Скочи на траку са алаткама