Od Podgorice do Milana i Minhena za 25 eura

Mađarska avio-kompanija “Wizz air” od avgusta će uvesti letove od Podgorice do Milana i Minhena po promotivnoj cijeni od 24,99 eura u jednom pravcu.

Izvršni potpredsjednik Wizz Air-a, John Stephenson, najavio je uspostavljanje dvije nove linije prema Podgorici, počev od 20. avgusta.

„Uvodi se linija prema Milanu i aerodromu Bergamo utorkom i subotom od 20. avgusta, a prema Minhenu i aerodromu Memingen četvrkom i nedjeljom od 21. avgusta“, rekao je Stephenson na zajedničkoj konferenciji za novinare Ministarstva održivog razvoja i turizma, Wizz Air-a i Aerodroma Crne Gore.

Cijena karte je, kako je dodao, od 24,99 eura u jednom pravcu, a avio karte su u prodaji od danas.

„Takođe postoji Discount club, koji broji više od 850 hiljada članova, sa zagarantovanim minimalnim popustom od deset eura za svaki let i uštedom od pet eura na svaku veliku kabinsku torbu“, rekao je stephenson.

Ministar održivog razvoja i turizma, Branimir Gvozdenović, kazao je da potpisivanje sporazuma sa Wizz Air-om treba da obezbijedi povezivanje Crne Gore sa Bavarskom i Lombardijom.

„Od avgusta imamo cjelogodišnje letove na tim relacijama i siguran sam da će broj turista sa ovih područja biti veći“, naveo je Gvozdenović.

On je podsjetio da Crnu Goru posjeti oko 50 hiljada turista sa njemačkog tržišta, dok se u narednom periodu očekuju ozbiljan progres, odnosno preko 50 odsto više gostiju sa tog prostora.

„Sa italijanskog tržišta smo imali oko 40 hiljada turista, a očekujemo ozbiljan progres ove godine“, dodao je Gvozdenović.

Prema njegovim riječima, jedan od ključnih elemenata takvih projekata je eliminisanje sezonalnosti.

„U narednom periodu očekujemo dalje širenje broja linija sa kojima ćemo biti povezani. Ambicija je da naredne godine dođemo do tri linije, a 2018. godine da se približimo deset linija prema deset evropskih tačaka i obezbijedimo dalje jačanje zapadnoevropskog tržišta“, najavio je Gvozdenović.

On je rekao i da se očekuje jako dobra turistička sezona i progres u odnosu na prošlu, koja je bila najbolja sezona ikada u Crnoj Gori.

„Na tivatskom aerodromu očekujemo preko milion putnika, a na podgoričkom preko 750 hiljada“, dodao je Gvozdenović.

Komercijalni direktor Aerodromi Crne Gore, Ivan Kusovac, podsjetio je da je to već treća niskobudžetna aviokompanija koja leti ka Crnoj Gori.

„Saradnju sa Ryanair-om smo počeli 2013. godine, a od ove godine sarađujemo i sa easyJet-om“, rekao je Kusovac.

On je ocijenio da je dolazak Wizz Air-a veliki uspjeh za ne tako veliko tržište kakvo je crnogorsko, kao i da će imati veliki značaj za razvoj turizma.

Ambasador Mađarske u Crnoj Gori, Kristian Posa, kazao je da su ciljevi Mađarske i Crne Gore pospješivanje ekonomske saradnje, što je posebno naglašeno na ekonomskom komitetu.

„Pomoći ćemo da i dalje ekonomske prilike između dvije države budu što bolje“, dodao je Posa.

Wizz Air je jedan od najvećih avioprevoznika u Centralnoj i Istočnoj Evropi, osnovan 2004. godine i sa 20 miliona prevezenih putnika. Aviokompanija ima 22 operativne baze u 12 država, 420 linija u opticaju na 124 destinacije u 39 zemalja.Wizz Air ima flotu od 67 aviona oznake Airbus i zapošljava oko 2,6 hiljada visokoedukovanog osoblja.

mondo

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Скочи на траку са алаткама