Odbijen predlog za odbacivanje optužnice

U Višem sudu u Podgorici nastavljeno je suđenje u slučaju za pokušaj terorizma na dan izbora 16.oktobra prošle godine.

Na pitanja advokata odbrane i danas bi trebalo da odgovara svjedok saradnik Saša Sinđelić.

Na prethodnom ročištu, Sinđelić je optužio političare Demokratskog fronta da su nosioci organizacije planiranih protesta ispred Skupštine Crne Gore na kojim su planirali da preuzmu vlast od Demokratske partije socijalista.

Tok suđenja:

09:17 Advokat Miroje Jovanović stavio je primjedbu na zapisnik tvrdeći da je odbrana onemogućena da bude u posjedu dokumenata koje ima tužilac.

„Prinuđeni smo sami da prikupljamo dokumenta. Sud treba da pribavi spise kako bi bili upoznati sa njima i na ravnopravan način ispitivati svjedoke“, rekao je Jovanović.

09:12 Sud je odbio zahtjev Kneževića da odbaci optužnicu, zbog, kako je navela sutkinja, Suzana Mugoša, činjenice koje je naveo optuženi nijesu dovoljne za to.

„Imajući u vidu da će dokazni predlog tužioca koji se odnosi na oduzimanje novčanica biti provođen kao dokaz u toku postupka, a na koji dokaz će stranke imati pravo da se izjasne a nakon toga naravno i sud, pa u ovom momentu nisu ispunjeni uslovi za odbacivanje optužnice“, precizirala je Mugoša.

09:06 Optuženi Milan Knežević tražio je od Suda da odbaci optužnicu zbog izjave Sinđelića da se novac od 125 hiljada eura nalazi u sudu.

„Imamo informaciju da se taj novac ne nalazi u sudu. Sinđelić je rekao da mu novac nije vraćen i da se nalazi sudu, nemamo informaciju da se taj novac nalazi ovdje. Tražim da privremeno odbacite optužnicu dok se ne donese taj novac“, naveo je Knežević.

rtcg.me

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Скочи на траку са алаткама